marți, 1 mai 2012

Publicat la 5/01/2012 09:06:00 a.m. de Redacţie

Triaj la deşeuri

Operatorul de salubritate derulează o amplă campanie de infomare în cartierele Gura-Câmpului şi Stadionului. Aceasta se adresează tuturor medieşenilor care locuiesc la case.

Autor: Alex PÎNTEA

Subiectul principal al campaniei este acela al colectării selective a deşeurilor de ambalaje. Materiale informative Concret, angajaţii societăţii ECO-SAL vor merge pe fiecare stradă în parte pentru a distribui materiale informative. Cu acest prilej vor sta de vorbă cu medieşenii şi le vor explica rolul şi importanţa colectării selective a acestui tip de deşeuri. „Campania de informare se va desfăşura în perioada 26 aprilie – 11 mai şi constă în distribuirea de materiale promoţionale şi informaţii utile cetăţenilor cu privire la procesul de colectare selectivă. Mai exact, personalul societăţii, care este direct implicat, se va mobiliza pe străzile din cartierele mai sus amintite pentru a împărţi pliante şi pentru a sta de vorbă cu cetăţenii despre cum anume trebuie procedat, şi care sunt beneficiile pe care cantităţile colectate selectiv, în fiecare gospodărie, le aduc întregii comunităţi. Este important să le reamintim cetăţenilor importanţa separării deşeurilor la sursă, tocmai de aceea echipele ECO-SAL speră să stea de vorbă cu cât mai mulţi cetăţeni, iar aceştia să dea dovadă de disponibilitate şi bună-voinţă pe întreaga durată a campaniei”, a declarat Iosif Balog, director general al operatorului de salubritate.

Există infrastructura

În municipiul Mediaş se colectează selectiv începând cu anul 2006, iar în acest moment toate gospodăriile de la case care colectează selectiv, la sursă, primesc lunar sacii necesari pentru depozitarea deşeurilor de hârtie/carton şi plastic/metal în schimbul cantităţilor depozitate în faţa proprietăţilor. Operatorul de salubritate a pus la dispoziţia cetăţenilor infrastructura necesară, în municipiul Mediaş existând de asemenea puncte de colectare pentru deşeurile de ambalaje atât supraterane, cât şi subterane.
    Trimite prin e-mail