duminică, 29 aprilie 2012

Publicat la 4/29/2012 10:30:00 p.m. de Redacţie

Bibliotecari premiaţi

Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, împreună cu Biblioteca Judeţeană „ASTRA” din Sibiu, a sărbătorit şi în acest an bibliotecarii din Mediaş şi întreaga zonă de nord a judeţului Sibiu.


Autor: Aurelian LUNGU

În prezenţa celor peste 60 de invitaţi din rândul ONG-urilor, instituţiilor de învăţământ, de cultură şi sociale, precum şi a utilizatorilor fideli ai Bibliotecii Municipale „St. L. Roth”, bibliotecarii medieşeni au fost recompensaţi pentru efortul deosebit şi schimbarea pozitivă a rolului bibliotecii în comunitate. Astfel, primarul Teodor Neamţu, alături de directorul Lucian Costea, le-a oferit bibliotecarilor diplome, flori, mape şi cărţi, marcând astfel şi în acest an, Ziua Naţională a Bibliotecarului. Pentru implementarea şi susţinerea programului naţional „Biblionet – lumea în biblioteca mea” în Mediaş, Neamţu a mulţumit în mod special Florinelei Anca Vasilescu, coordonatorul serviciului metodic al Bibliotecii Județene „ASTRA” Sibiu şi lui Szocs Jozsef, coordonator regional – International Research and Exchanges Board (IREX) – București. 

Comunicări profesionale

Discuţiile au fost axate pe tema exemplelor de bună practică în bibliotecile sibiene și imaginea bibliotecarului din județul Sibiu, cuvântul fiind luat nu doar de invitaţi, ci şi de dr. Ladislau Rosenberg de la şcoala postliceală sanitară „Dr. Bălin”, prof. Maria Rus Groza Cozmescu, fost bibliotecar, comandorul Mircia Ţiplea, din partea Asociaţiei „Mediaşul nostru” sau prof. Veronica Radu, de la Colegiul Tehnic „Mediensis”. În cadrul evenimentului au avut loc şi prezentări susţinute de bibliotecarii medieşeni: Camelia Brezae, Anca Gheorghiu, Gabriela Dulău, Mariana Diac, Doina Florea, Andreea Buşoiu. 

Cadou neaşteptat

 Preotul dr. Ioan Adrian Circa, de la biserica „Sf. Treime”, a dăruit tuturor bibliotecarilor prezenţi cartea scrisă de istoricul, filologul, scriitorul român transilvănean, preotul Petru Maior, intitulată „Didahii, adecă învățături pentru creșterea fiilor, la îngropăciunea pruncilor morți”, apărută la Buda în 1809 şi scrisă de pentru prima dată în alfabetul latin, cu studiu intruductiv, note, glosar şi indici, alături de prof. Laura Stanciu de la Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia. Nu au lipsit surprizele, printre care s-a numărut expoziţia „Suveniruri și lectură de la magazinul ANTIC” şi cea de icoane şi calendare cu tema „Sf. Gheorghe, purtătorul de biruință”, lucrate manual de bibliotecara Doina Florea. Obiectele de la magazinul „Antic” Mediaş au fost admirate şi fotografiate de toţi invitaţii prezenţi. Fiecare bibliotecar a primit în dar o felicitare de la colega lor, Doina Florea.
    Trimite prin e-mail