vineri, 18 mai 2012

Publicat la 5/18/2012 06:30:00 p.m. de Anonim

Au bătut revelaţia returului

Formaţia lui Cristian Pustai a trecut cu 1-0 de Concordia Chiajna.

Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan a scăpat de calcule şi de griji. Alb-negrii au reuşit să se impună la limită în faţa echipei lui Laurenţiu Reghecampf, la ultima apariţie în faţa propriilor suporteri din acest sezon. Gaziştii mai au de disputat o singură partidă în deplasare, cu Ceahlăul Piatra Neamţ, însă aceasta nu mai are decât miza locului ocupat în clasament.

Tensiune acumulată

Gaz Metan şi Concordia Chiajna au avut un început liniştit de joc. Treptat, lucrurile s-au animat, iar formaţia lui Cristian Pustai a împins jocul în jumătatea oaspeţilor. În minutul 38, Costin Gheorghe a trimis periculos din lovitură liberă, însă mingea a căzut pe plasa laterală. Peste doar cinci minute, portatul Concordiei a respins spectaculos lovitura de cap a lui Vitinho, în timp ce la faza imediat următoare Pleşca a apărat în postură de unu la unu cu Adi Rocha. În ultimul minut al reprizei, Markovic a fost faultat în careul de 16 metri, iar centralul Teodor Crăciunescu a indicat punctul cu var. Florin Lazăr a executat fără ezitare şi a deschis scorul pentru Gaz Metan. Concordia a terminat repriza în zece oameni, în condiţiile în care Petrovic, cel care l-a faultat pe Markovic în careu, a văzut al doilea cartonaş galben.

Au ratat penalty

La câteva minute după reluarea jocului, Gaz Metan a avut şansa de a-şi dubla avantajul. Mamele l-a faultat în careu pe Vitinho, iar centralul a indicat pentru a doua oară punctul cu var. A executat acelaşi Florin Lazăr, însă slab, iar portarul a reuşit să respingă în corner. Peste un sfert de oră, Niţă a fost din nou la post la lovitura de cap a lui Markovic, iar în finalul jocului Mădălin Ciucă a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. Partida s-a încheiat totuşi 1-0 pentru Mediaş.

Au scăpat de griji

Tehnicianul Gazului şi-a felicitat jucătorii după victoria obţinută pe teren propriu în faţa Concordiei. Cristian Pustai a apreciat că s-a încheiat cu bine un an competiţional foarte dificil. „A fost un meci foarte foarte greu, cu o încărcătură specială, pentru că ne trebuia cel puţin un punct pentru a nu mai aştepta ultima etapă. Din această cauză am început cu trac, însă până la urmă jocul a mers. Am reuşit, ne-am salvat. S-a încheiat un an competiţional foarte greu. Îmi felicit jucătorii că au avut încredere în ei. Am reuşit să scoatem corabia din furtună şi se pare că am reuşit să acostăm”, a comentat Pustai.

„Meritam mai mult !”

Antrenorul Chiajnei a afirmat, la finalul partidei pierdute la Mediaş, că formaţia sa merita cel puţin un rezultat de egalitate. Reghecampf crede că jucătorilor săi le-a lipsit concentrarea în special la fazele fixe. „Îmi pare rău că nu am reuşit să marcăm din ocaziile clare pe care le-am avut la 0-0. Am încercat să jucăm, cred că am avut o posesie zdrobitoare. Eu cred că noi am jucat mult mai bine decât Gaz Metan şi meritam măcar un punct. Probabil însă că a intervenit şi o relaxare, noi ne-am îndeplinit obiectivul şi a lipsit acea concentrare la fazele fixe”, a spus el.
    Trimite prin e-mail