vineri, 18 mai 2012

Publicat la 5/18/2012 08:30:00 p.m. de Redacţie

Vă dor dinţii? Durerile dentare sunt legate şi de condiţiile meteorologice

Variaţiile presiunii atmosferice exercită o influenţă directă asupra vizitelor la dentist - este concluzia surprinzătoare a unui studiu realizat la secţia de urgenţe dentare a spitalului din Innsbruck, relatează passionsante.be, citat de Agerpres.

El s-a desfăşurat pe 1.000 de pacienţi, care au venit la doctor în primele trei luni ale anului; diagnosticele au fost puse în legătură cu datele furnizate de institutul naţional meteorologic austriac.
Condiţiile meteorologice influenţează diverse patologii şi simptome, cum ar fi presiunea arterială, infarctul, tulburările respiratorii din somn, miopia sau trombozele venoase, conform unor studii realizate anterior. Totul ţine de presiunea atmosferică. Cercetătorii austrieci au observat şi o asociere clară a variaţiilor presiunii atmosferice faţă de valorile normale cu apariţia unei serii de probleme buco-dentare, îndeosebi dureri legate de carii.
"Cu cât variaţiile presiunii atmosferice sunt mai însemnate, cu atât afluenţa la urgenţă este mai mare!", spune dr Francoise Ponchie Gardelle. Se pare că şi fazele lunii joacă un rol, alături de variaţiile de presiune atmosferică.
Detalii ale acestui studiu au apărut în revista European Journal of Pain.
    Trimite prin e-mail