vineri, 18 mai 2012

Publicat la 5/18/2012 04:10:00 p.m. de Anonim

Ultima zi de înscriere în clasa I şi clasa pregătitoare

Înscrierea în clasa pregătitoare, respectiv clasa I s-a încheiat astăzi, urmând ca rezultatele finale să fie afişate luni, la fiecare unitate de învăţământ.

Autor: Mădălina MOCANU

Peste 6.000 de preşcolari au fost înscrişi din luna martie şi până în prezent, în clasa pregătitoare, respectiv clasa I. Datorită numărului mare de solicitări venite din partea părinţilor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu au suplimentat numărul de clase pregătitoare cu încă opt. „Dorinţele părinţilor, sau mai exact opţiunile părinţilor au fost respectate prin suplimentarea de clase la şcoala generală nr. 4 Sibiu, şcoala generală nr. 5 Sibiu, şcoala generală nr. 25 Sibiu, şcoala generală nr. 6 Sibiu, şcoala nr. 8 Mediaş, şcoala «Regele Ferdinand» din Sibiu şi şcoala «Mihai Eminescu» din Mediaş. De asemenea, la Copşa Mică s-a suplimentat cu o clasă“, a enumerate inspectorul general Constantin Gorun.

Pe etape

Peste 70% dintre preşcolarii care trebuiau să fie înscrişi în clasa pregătitoare şi aproape 95% din cei care trebuiau să fie înscrişi în clasa I şi-au găsit deja un loc în şcolile din judeţul Sibiu. În penultima etapă de înscrieri, desfăşurată în perioada 23-25 aprilie, au fost înscrişi 200 de copii.
În perioada 2-9 mai au putut fi înscrişi copiii care, în etapa a doua, au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie şi care au fost respinşi din lipsă de locuri, iar în perioada 11-18 mai, după soluţionarea cererilor menţionate anterior, s-a realizat înscrierea copiilor care nu au fost înscrişi în etapele anterioare, în funcţie de opţiunile părinţilor, de numărul de locuri disponibile şi de criteriile de departajare. Luni, 21 mai, fiecare unitate de învăţământ va afişa listele finale ale copiilor înmatriculaţi în clasa pregătitoare şi clasa I. „În judeţul Sibiu au fost înscrişi 2.670 de copii la clasa pregătitoare în 100 de unităţi de învăţământ. Pentru aceşti copii şi pentru aceste unităţi de învăţământ este în derulare licitaţia pentru achiziţia de mobilier şcolar, constând într-o masă şi un scaun ambele reglabile, astfel ca în funcţie de înălţimea copilului să poată să aibă un confort normal în timpul desfăşurării orelor“, arată Gorun.
    Trimite prin e-mail