duminică, 22 aprilie 2012

Publicat la 4/22/2012 07:18:00 p.m. de Redacţie

Papanaşi cu pesmet

Edith Tulai-Depner este preşedinta Asociaţiei Culturale „Pusteblume” din Mediaş. Pentru cititorii Monitorului de Mediaş, Edith a dezvăluit reţeta ei favorită. Încercaţi-o şi dumneavoastră, este foarte simplă şi mereu surprinzător de gustoasă!

Papanaşi cu pesmet

Mod de preparare: 500 gr. brânză de vaci se amestecă cu 4 linguri de gris şi 3 linguri de făină. Se adaugă 2 ouă, 1 lingură de zahăr, 1 plic zahăr vanilat, sare şi coajă de lămâie. Toate ingredientele se amestecă foarte bine. Între timp se pune o oală cu apă la fiert, se adaugă un pic de sare şi în apa clocotită se pun papanaşii. Când aceştia se ridică la suprafaţă, înseamnă că sunt fierţi şi pot fi daţi prin pesmet şi serviţi cu smântână şi gem sau cu zahăr pudră.


    Trimite prin e-mail