duminică, 18 martie 2012

Publicat la 3/18/2012 02:10:00 p.m. de Redacţie

Mâine dimineaţă se dă startul campaniei de igienizare a municipiului Mediaş

Mediaşul intră, de săptămâna viitoare, în linie dreaptă pentru sărbătorile pascale. Timp de o lună şi jumătate, vor fi organizate o serie de acţiuni menite să facă oraşul mai curat. Campania operatorului de salubritate a devenit deja o tradiţie pentru oraşul de pe Târnava Mare.


Autor: Alex PÎNTEA

Acţiunea de igienizare a municipiului va demara mâine dimineaţă. Practic, timp de aproximativ 40 de zile se va interveni în toate zonele din municipiu. Străzile vor fi curăţate, nisipul va fi îndepărtat de pe marginea drumurilor, iar arborii şi gardul viu vor fi toaletaţi. Acţiunile vor fi realizate de către personalul societăţii ECO-SAL.

Campanie anuală

Campania „Curăţenia de primăvară” va începe în data de 19 martie, conform calendarului ECO-SAL distribuit cetăţenilor la sfârşitul anului 2011. Pe întreaga perioadă a campaniei se vor colecta săptămânal atât deşeurile vegetale, cât şi cele voluminoase. „Facem apel la bunăvoinţa cetăţenilor, ca aceştia să respecte cu stricteţe programul de colectare corespunzător fiecărei străzi, astfel încât sa nu fim nevoiţi să îl decalăm. Amintim faptul că deşeurile trebuie depozitate în faţa proprietăţilor sau la punctele de colectare din cartiere dimineaţa, cât mai devreme posibil, pentru a fi ridicate la timp. Rugăm totodată cetăţenii ca în următoarea perioadă, în funcţie de programul de curăţenie aferent fiecărei străzi, să nu mai parcheze maşinile pe marginea drumurilor, astfel încât activitatea de măturat să se efectueze în cele mai bune condiţii”, informează Anca Băra, responsabilul de relaţii al operatorului de salubritate.

În tot oraşul

Timp de mai bine de o lună, până pe 27 aprilie, se va interveni în toate zonele din municipiu. Străzile vor fi curăţate, nisipul va fi îndepărtat de pe marginea drumurilor, iar arborii şi gardul viu vor fi toaletaţi. Din cauza lucrărilor de reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare care au loc încă în Mediaş, societatea de salubritate are cuprinsă în programul de curăţenie doar activitatea de igienizare a străzilor pe care se execută lucrări de reabilitare. Odată cu încetarea acestor lucrări, ECO-SAL promite să reia această activitate cu ocazia campaniilor de curăţenie care urmează să aibă loc în municipiu.

Sprijin de la cetăţeni

Acţiunile de igienizare care se vor desfăşura pe raza municipiului Mediaş nu vor afecta în niciun fel programul pentru ridicarea tuturor tipurilor de deşeuri. Acesta va rămâne neschimbat. Un obiectiv foarte important al operatorulu de salubritate este îndepărtarea mizeriei adunate pe marginea drumurilor datorită topirii zăpezilor. „Datorită disconfortului creat în perioada deszăpezirilor, urmează să curăţăm mizeria rămasă pe marginile drumurilor. Este esenţială această intervenţie, deoarece oraşul trebuie să arate bine odată cu venirea primăverii şi a sărbătorilor pascale. Sperăm ca cetăţenii să vină în sprijinul nostru prin respectarea graficului de colectare, dar şi prin igienizarea trotuarelor din faţa proprietăţilor”, arată directorul general Iosif Balog.
    Trimite prin e-mail