joi, 23 februarie 2012

Publicat la 2/23/2012 09:06:00 p.m. de Redacţie

Hoţi tot mai inventivi

La Mediaş a apărut un nou tip de hoţi din autoturisme. Aceştia acţionează dimineaţa, în zona unităţilor de învăţământ, în momentele în care părinţii îşi duc copiii la şcoală sau la grădiniţă.

În unele cazuri, profită de portiera lăsată deschisă sau sparg pur şi simplu un geam, iau ce găsesc în interior, iar apoi se fac nevăzuţi. Pentru a face cunoscută această situaţie, dar şi pentru a evita astfel de situaţii, poliţiştii medieşeni au organizat miercuri dimineaţa o acţiune de prevenire a furturilor din autoturisme petrecute în zona unităţilor de învăţământ.

Sfaturi şi pliante

Timp de o oră, în intervalul 7-8, oamenii legii au împărţit pliante şi au vorbit cu medieşenii întâlniţi despre acest tip de furturi. „Persoane necunoscute profitau în mare măsură de neatenţia posesorilor autoturismelor care lăsau uşile descuiate sau dacă le încuiau lăsau pe banchetă o serie de bunuri. Având în vedere aceste aspect şi deoarece au fost comise mai multe astfel de furturi, lucrători de la Investigaţii Criminale şi de la Poliţia de Proximitate, acţionând în civil, au desfăşurat activităţi preventive în aceste zone şi au împărţit totodată pliante cu recomandări ale poliţiei”, a precizat comisarul şef Ion Cimpoeru, comandantul adjunct al Poliţiei Mediaş. Chestionaţi de poliţişti, medieşenii spun că nu au auzit de astfel de furturi, însă admit că de multe ori îşi lasă maşina deschisă în intervalul în care intră cu copilul în grădiniţă sau şcoală. (A. P.)

    Trimite prin e-mail