luni, 6 februarie 2012

Publicat la 2/06/2012 05:36:00 p.m. de Redacţie

Expoziţie şi concurs şcolar

Ziua mondială a non-violenţei în şcoli a fost sărbătorită şi în acest an în municipiul Mediaş la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth”.


Autor: Alex PÎNTEA

Consiliul Zonal al Elevilor a organizat, în parteneriat cu Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, un concurs cu tema „Întinde-mi mâna, nu mă lovi!”. Manifestările au debutat cu o expoziţie de fotografie, colecţii şi pictură, pregătită de Consiliul Elevilor. Un grup de 45 de şcolari din zona de nord a judeţului Sibiu şi-au expus lucrările cu această ocazie. „Colecţiile formate din monede vechi, timbre, felicitări, invitaţii la nuntă, jucării şi şerveţele au fost atracţia participanţilor la acest eveniment. Spaţiul s-a dovedit a fi neîncăpător, elevii dorind să expună un număr mult mai mare de lucrări prin care să-şi exprime creativitatea, lucrări de fotografie, de pictură, de artă grafică, desene şi machete”, au explicat organizatorii.

Competiţie tematică

Pentru că în fiecare an, în data de 30 ianuarie se organizează la sediul bibliotecii un simpozion, un seminar sau o masă rotundă pe tema non-violenţei în şcoli, anul acesta a fost organizat un concurs cu tema „Întinde-mi mâna, nu mă lovi!”. Au participat un număr de şase elevi de la liceele din municipiul Mediaş şi zona de nord a judeţului Sibiu.

    Trimite prin e-mail