luni, 6 februarie 2012

Publicat la 2/06/2012 06:46:00 p.m. de Redacţie

"Abonat" la Urgenţă

Un medieşean se plânge că i s-a refuzat consultaţia la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal. Pe de altă parte, conducerea spitalului îi reproşează că, în loc să aştepte civilizat, omul devenise recalcitrant.


Autor: Aurelian LUNGU

Incidentul s-a petrecut în seara de 22 ianuarie. „Aveam următoarele simptome: dureri toracice care radiau în umărul şi mâna stangă, senzaţie de leşin, dispnee, tahicardie. După circa 50-60 de minute de aşteptare, am reuşit să intru şi eu şi am fost întrebat ce am. Am început prin «mă doare foarte tare pieptul…», dar nu am mai apucat să termin. Doamna doctor care era de gardă mi-a răspuns scurt: «şi pe mine mă doare pieptul», mi-a întors spatele şi a plecat în cealaltă încăpere, lăsându-mă pur şi simplu cu ochii în soare, cum s-ar zice. Simţindu-mă într-o postură proastă, m-am ridicat şi am plecat”, povesteşte Stelian Turcu. A revenit după o jumătate de oră, pentru a cere o explicaţie şi pentru a afla numele medicului. Aceasta, însă, ar fi refuzat să se prezinte. „Asistentul mi-a răspuns că nu ştie numele doamnei doctor care era de gardă, ceea ce mi se pare cel puţin ciudat”, completează Turcu.

Trimis la Psihiatrie

Mai mult, Stelian Turcu spune că nu e prima dată când a păţit aşa ceva. În urmă cu câteva luni, acesta susţine că a fost adus cu salvarea la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, după ce s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe Mediaş cu simptome asemănătoare. „Am fost întrebat direct: «ai luat etnobotanice»? Vreau să cred că am destul discernământ la vârsta de 36 de ani încât să nu mă ocup cu aşa ceva”, explică bărbatul. Drumul a fost bătut degeaba - medicii de la Sibiu au constatat că nu reprezintă o urgenţă psihiatrică. „Am fost adus şi lăsat în faţa spitalului, de unde am parcurs un drum de 6 minute în 38 de minute. Am ajuns acasă şi mi-am pierdut cunoştinţa”, descrie el.

Medicii îl contrazic

Conducerea Spitalului Municipal Mediaş cunoaşte cazul şi spune chiar că medicii au sesizat Poliţia, din cauza comportamentului agresiv al pacientului. „Pot să vă spun că nu are dreptate. În momentul în care s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe erau deja două cazuri grave. I s-a spus domnului să aştepte, însă a plecat şi a revenit peste o oră cu telefonul mobil pornit, pentru a filma. De altfel, medicul de serviciu l-a şi reclamat la poliţie pentru modul în care a vorbit şi s-a comportat”, afirmă managerul Bogdan Burghelea. Medieşeanul a sesizat şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu, acuzând atitudinea medicului pe care o consideră abuzivă şi lipsită de etică. Însă răspunsul nu-i este favorabil. „S-a efectuat control în sănătate publică la Centrul de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Mediaş. S-a constatat faptul că aspectele prezentate nu se confirmă”, arată documentul semnat de Gabriel Budescu, directorul executiv al instituţiei.
    Trimite prin e-mail