duminică, 15 ianuarie 2012

Publicat la 1/15/2012 11:59:00 a.m. de Redacţie

Gazul, afară din Cupa României

Baschetbaliştii Gazului Metan au ratat calificarea în final four-ul competiţiei. Formaţia pregătită de Ovidiu Teleabă a câştigat manşa a doua a sferturilor de finală, disputată în compania echipei CSM Bucureşti, cu scorul de 84-80. Nu a fost de ajuns, însă, în condiţiile în care în tur gaziştii au pierdut în deplasare la o diferenţă de şase puncte.

Autor: Alex PÎNTEA

Repriză echilibrată

Bucureştenii au înscris primii la Mediaş, însă Tudor Dumitrescu, aflat în zi de graţie, a marcat prima dintre cele opt reuşite de trei puncte consemnate până la finalul jocului. Ivanovic l-a imitat ceva mai târziu, iar gaziştii şi-au adjudecat primele zece minute cu 27-23. În sfertul al doilea, gaziştii s-au distanţat la opt puncte, însă la cabine au intrat cu avantaj minim, scor 46-45.

De la extaz, la agonie

Jucătorii lui Ovidiu Teleabă au revenit foarte motivaţi pe parchet şi au reuşit un parţial de 13-0, cu care au dus scorul la 59-45. La finalul sfertului trei, avantajul gazdelor era de 16 puncte. Acelaşi Tudor Dumitrescu a marcat din nou de la distanţă şi a majorat diferenţa la 19 puncte. Din acel moment, ceva s-a rupt în jocul gaziştilor, care au reuşit contraperformanţa de a primi 21 puncte în condiţiile în care ei au înscris doar două. La ultimul atac al meciului, gaziştii aveau nevoie de o reuşită de două puncte pentru a merge mai departe în faza următoare a competiţiei. Dar au pierdut mingea.

Greşeli copilăreşti

La finalul partidei, tehnicianul Ovidiu Teleabă a apreciat că jocul s-a pierdut pe greşeli individuale. „Calificarea s-a pierdut în sferturile trei şi patru, când am avut o diferenţă de 19 puncte. Am reuşit să pierdem 15 mingi din cauza greşelilor individuale, mingi bătute în picior şi pase greşite, în loc să controlăm jocul. Puteam să închidem jocul, însă ne-am precipitat când nu era cazul şi astfel am ratat calificarea”, a comentat Teleabă.

Record egalat

Pentru Tudor Dumitrescu, meciul a fost un prilej de a egala recordul stagional la coşuri de trei puncte marcate. El a înscris opt aruncări de la distanţă dintr-un total de 12 încercări şi a egalat performanţa reuşită tot de un gazist - Craig Moore - în partida de campionat cu CSŞ Giurgiu. Dumitrescu a marcat în total 28 de puncte, la care s-au adăugat trei recuperări, trei pase decisive şi o intercepţie cu patru posesii pierdute pentru un indice de 27 la eficienţă.
    Trimite prin e-mail