luni, 16 ianuarie 2012

Publicat la 1/16/2012 10:01:00 a.m. de Redacţie

Se pregătesc la Mediaş

Fotbaliştii lui Cristian Pustai aşteaptă returul de campionat cu speranţa la o evoluţie mai bună.



Autor: Alex PÎNTEA

Dacă la capitolul veniri nu există nicio noutate deocamdată, la capitolul plecări singurul jucător care a lipsit a fost Paul Pîrvulescu, transferat la Steaua Bucureşti. Pe 25 ianuarie, gaziştii pleacă într-un stagiu de pregătire în Antalya.

Lotul Gazului Metan s-a reunit pentru prima oară
fără vedeta Pîrvulescu
Pustai este optimist

Gaziştii au efectuat lunea trecută primul antrenament de reacomodare la efort. Tehnicianul Cristian Pustai a mărturisit că îşi pune speranţe în returul de campionat, din care îşi doreşte mai multe puncte decât în tur. „Ne va aştepta un retur foarte greu, în care ne punem speranţe să obţinem mai multe puncte ca în tur, chiar dacă sunt doar 16 jocuri. Ne aşteaptă o dublă în Cupa României, în care iarăşi ne punem speranţe”, a explicat Pustai.

Cantonament în Antalya

Jucătorii lui Cristian Pustai se vor antrena în următoarele două săptămâni la Mediaş, punând accent pe pregătirea fizică. Apoi, pe 25 ianuarie, vor pleca în Turcia. „Sunt câteva zile de acomodare la efort, plus vizitele medicale. De transferuri, deocamdată, nu este cazul. Vor veni mai mulți jucători, lista este destul de mare. Prefer să nu dau nume, oricum nu sunt transferuri-bombă. Sunt jucători aşa cum ne-am obişnuit în ultima vreme, jucători care vin la Mediaş cu dorința de a se afirma şi după doi-trei ani să plece la echipe mai mari”, a dezvăluit deocamdată Pustai. El a comentat şi transferul lui Paul Pîrvulescu la Steaua Bucureşti., afirmând că se bucură pentru această mutare. „Ne bucurăm că un jucător crescut de noi şi născut în oraşul nostru a ajuns să joace la o echipă mare, este o mândrie”, consideră Pustai.

Şase jocuri amicale

Gaziştii vor disputa în Turcia şase jocuri de pregătire cu formaţii din Rusia, Austria, Georgia şi Kazahstan. Astfel, prima partidă amicală va fi pe 28 ianuarie, atunci când Gaz Metan va întâlni formaţia austriacă Admira Waker. Două zile mai târziu, gaziştii vor juca cu FC Dila Gori din Georgia. În zilele de 2 şi respectiv 4 februarie, Gaz Metan va avea doi adversari din Rusia, FK Yenisey şi FK Fakel Voronezh. Pentru 7 februarie a fost perfectat un amical cu FK Tobol Kostanay din Kazahstan, în timp ce un al şaselea joc de pregătire va avea loc pe 9 februarie, însă deocamdată nu a fost stabilit adversarul.

Cristi PUSTAI | antrenor Gaz Metan Mediaş: „Hoban s-a prezentat la reunirea lotului. Este jucător sub contract. În acest moment, mai are şase luni de contract, va trebui să se pregătească, dacă se pregăteşte şi merită să joace, va juca în acest retur. Nu ştiu care este problema, probabil vor mai fi negocieri, depinde...”
    Trimite prin e-mail