luni, 28 noiembrie 2011

Publicat la 11/28/2011 09:05:00 p.m. de Redacţie

Femeile pornesc în afaceri

Ultimele sesiuni de cursuri cu specializarea în Managementul Proiectelor și Managementul Afacerilor, la care au participat gratuit peste 40 de beneficiare ale proiectului „Un viitor mai bun pentru femei”, au avut loc zilele trecute.


Autor: Aurelian LUNGU

În luna octombrie a avut loc o altă sesiune de cursuri pentru specializare în Managementul Afacerilor, absolvită de aproximativ 20 de femei. De la începutul proiectului până acum‚un total de peste 70 de sibience au participat la programele de cursuri.

Iniţiatorii au organizat, la Copşa Mică,
o întâlnire pentru a promova proiectul
În căutare de noi oportunităţi

Printre ele se numără Liliana Duma, care a învăţat managementul proiectelor în octombrie şi are deja două afaceri. Produce porumb dulce şi peleţi. „În urma acestor cursuri şi a consultanţei specifice oferite prin acest proiect, doamna doreşte să îşi dezvolte ambele afaceri. În privinţa producţiei de porumb dulce, doamna Duma are în plan deschiderea unui centru pentru conservare şi depozitare care să îi permită desfacerea produselor şi în extra-sezon”, detaliază Oana Seichea, din partea organizatorilor. Adriana Reissfeld a absolvit şi ea cursurile, duminica trecută. Ea îşi doreşte să deschidă un azil de bătrâni sau un alt tip de proiect comunitar. Alina Weiss, o producătoare de legume bio din comuna Bazna, a urmat şi ea cursul de Managementul Afacerilor, prin care îşi va spori calitatea afacerii pe care o conduce. O altă antreprenoare îndrăzneaţă este Ionela Vintilă, din Şeica Mică, proprietara unei afaceri care constă în producerea şi comercializarea de ouă de găină şi prepeliţă. Ea a generat un plan de afaceri care să îi permită dezvoltarea business-ului înfiinţat.

Citiţi mai multe în ediţia tipărită a ziarului.
Abonează-te acum la Monitorul de Mediaş, pentru doar 7 lei/lună! Detalii la telefon 0723-194.985.
    Trimite prin e-mail