luni, 28 noiembrie 2011

Publicat la 11/28/2011 10:09:00 p.m. de Redacţie

Iarna i-a luat pe nepregătite

30 de familii care locuiesc în blocul numărul 1 de pe strada Luncii, din municipiul Mediaş, îngheaţă de frig în propriile case. 

Autor: Alex PÎNTEA

Societatea E.ON Gaz a sistat furnizarea gazelor naturale, din cauza neplăţii. De câteva zile, cei peste 150 de locatari ai blocului de pe strada Luncii sunt nevoiţi să facă faţă temperaturilor scăzute de afară, fără a beneficia de căldură în calorifere. Oamenii dau vina pe Primăria Mediaş. „Am venit acasă şi am văzut că nu mai era căldură. Avem centrală comună în tot blocul, iar de câteva zile îngheţăm în casă. În plus, apare şi igrasia. Nu sunt condiţii deloc de locuit. Noaptea este cel mai rău, pentru că este foarte frig. Şi noi şi copiii dormim îmbrăcaţi şi cu câte două plapume”, se plânge unul dintre locatari.

Eroare de comunicare

Pe de altă parte, municipalitatea afirmă că la mijloc este o neînţelegere birocratică. „Suspendarea furnizării energiei termice se datorează unei erori de comunicare între Direcţia de Asistenţă Socială şi locatari. Situaţia este în curs de rezolvare, urmând ca pe viitor locatarii să se constituie într-o asociaţie, iar contractul de furnizare a energiei termice să fie încheiat între furnizor şi această asociaţie”, precizează Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Abonează-te acum la Monitorul de Mediaş, pentru doar 7 lei/lună! Detalii la telefon 0723-194.985.

    Trimite prin e-mail