luni, 28 noiembrie 2011

Publicat la 11/28/2011 09:10:00 a.m. de Redacţie

Foame de puncte

Gaziştii trebuie să învingă Petrolul Ploieşti, pentru a se îndepărta de zona fierbinte a clasamentului.


Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia lui Cristian Pustai are nevoie de toate cele trei puncte puse în joc în partida de diseară cu Petrolul. Cu 16 puncte acumulate în primele 14 etape de campionat, Gaz Metan ocupă în prezent abia poziţia a 11-a a clasamentului Ligii întâi. Petroliştii stau şi mai rău, au doar 13 puncte, la doar două distanţe de zona retrogradării.

Meci dificil

Atât gruparea de pe Târnava Mare, cât şi Petrolul vin după două eşecuri, în deplasare la Rapid, pentru Gaz Metan, respectiv pe teren propriu cu FCM Târgu-Mureş, în cazul ploieştenilor. În aceste condiţii, partida se anunţă a fi una extrem de disputată, iar miza jocului îşi va pune cu siguranţă amprenta pe evoluţiile celor două formaţii. „Ne aşteaptă un meci greu ca toate celelalte pe care le-am disputat până acum. Mai sunt doar patru jocuri oficiale în acest an, trei jocuri din tur, plus prima etapă din retur care este programată la sfârşitul lunii decembrie, iar fiecare punct este extrem de important în economia clasamentului. Ne dorim un succes în faţa propriilor suporteri, mai ales că evoluţia noastră în ultima etapă cred că poate fi considerată ca fiind una bună în ciuda eşecului înregistrat în Giuleşti”, a explicat tehnicianul Cristian Pustai.

Doi suspendaţi

Antrenorul alb-negrilor nu va putea conta pe serviciile a doi jucători. Este vorba de mijlocaşul Ovidiu Hoban, suspendat din cauza cumului de cartonaşe galbene, respectiv Mădălin Ciucă, care a văzut direct cartonaşul roşu etapa trecută cu Rapid Bucureşti, după un atac cu piciorul la Romeo Surdu.

1 punct în 2 etape

La începutul săptămânii trecute, jucătorii lui Pustai au fost protagoniştii unei partide foarte frumoase. Gaz Metan a pierdut cu 5-3 disputa din Giuleşti la capătul unui meci nebun cu opt goluri marcate. Gaziştii au condus cu 2-0 în primul sfert de oră, au fost apoi conduşi cu 3-2, au egalat la rândul lor şi au cedat în cele din urmă în finalul jocului. În etapa anterioară, Gaz Metan a smuls un punct pe teren propriu formaţiei lui Viorel Hizo. Vasluienii au condus cu 1-0 printr-un autogol al lui Zarko Markovic, iar Bud a reuşit golul egalizator în ultimele zece minute de joc.
    Trimite prin e-mail