duminică, 27 noiembrie 2011

Publicat la 11/27/2011 12:15:00 p.m. de Redacţie

Centru de îngrijire

Municipiul Mediaş va dispune, peste aproximativ un an, de un nou cămin destinat îngrijirii persoanelor vârstnice. Acesta va fi construit în curtea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială şi va avea o capacitate de 34 de locuri.


Autor: Alex PÎNTEA

Investiţia, în valoare de 4,2 milioane de lei, este suportată în cote egale, de la bugetul de stat şi bugetul local al municipiului Mediaş. Licitaţia pentru construirea căminului a fost câştigată de asociere de trei firme, Dafora şi Flowtex din municipiul Mediaş, respectiv Multinvest SRL din Târgu-Mureş.

De serviciile noului centru vor beneficia 34 de medieşeni
Licitaţie repetată

Proiectul centrului de îngrijire pentru persoane vârstnice a fost scos pentru a doua oară la licitaţie, iar câştigătoare a fost desemnată asocierea dintre trei firme. Prima licitaţie a avut loc anul trecut, însă ea a fost anulată, în condiţiile în care câştigătorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute în contract. „Centrul de Îngrijire Persoane Vârstnice reprezintă o investiţie pe care medieşenii o aşteaptă de multă vreme. Din acest motiv, mă bucur că în sfârşit vom dărui vârstnicilor Mediaşului un loc în care vor beneficia de o îngrijire adecvată. Construcţia a mai fost licitată, dar, din păcate, a trebuit să reziliem contractul pentru neonorarea lui”, a menţionat primarul Teodor Neamţu.

Cu două nivele

Lucrările la noul centru de îngrijire a persoanelor vârstnice au demarat deja în curtea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială. Este vorba de o clădire cu subsol, parter şi două nivele. Căminul va dispune de 14 camere cu două paturi şi alte şase camere cu un pat. Suprafaţa construită a clădirii va fi de 528 metri pătraţi. Termenul de execuţie al proiectului este de 12 luni de la data eliberării autorizaţiei de construcţie. Potrivit autorităţilor, de serviciile acestei instituţii de asistenţă socială vor beneficia 34 persoane vârstnice.

Dublă finanţare

Proiectul căminului de bătrâni se ridică la o valoare de 4,4 milioane de lei. Finanţarea va fi asigurată în părţi egale de bugetul de stat şi bugetul local al municipiului Mediaş. Astfel, suma de 2,2 milioane de lei a fost alocată încă de anul trecut printr-o hotărâre a Guvernului României, în timp ce diferenţa a fost prevăzută în bugetul local al Mediaşului. „Sperăm ca, până la sfârşitul anului viitor sau la începutul anului 2013, investiţia să fie finalizată. Este un cămin de care avem nevoie” mai spune Teodor Neamţu.

Suplimentare la UAMS

În municipiul Mediaş funcţionează deja o instituţie care oferă servicii persoanelor vârstnice. Unitatea de Asistenţă Medico-Socială este o instituţie publică specializată, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş, care acordă servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale de pe teritoriul municipiului Mediaş. Beneficiarii serviciilor acordate în Unitatea de Asistenţă Medico-Socială sunt persoane cu afecţiuni cronice, care necesită temporar sau permanent supraveghere, asistare, îngrijire, tratament şi care datorită unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să îşi asigure nevoile sociale.
    Trimite prin e-mail