duminică, 27 noiembrie 2011

Publicat la 11/27/2011 02:19:00 p.m. de Redacţie

Consiliul Local va decide soarta câinilor maidanezi

Legea câinilor fără stăpân, adoptată marţi în Camera Deputaţilor, nu are prea mult impact la Mediaş. Însă singura modificare adusă situaţiei actuale este una semnificativă.



În municipiul de pe Târnava Mare este funcţional încă de acum şase ani un adăpost pentru maidanezi, dar şi un Serviciu de Ecarisaj, care se ocupă prinderea şi tratarea acestora. Primarul Teodor Neamţu spune că legea adoptată de către deputaţi cu privire la situaţia câinilor fără stăpân nu modifică mare lucru în plan local. „Noua lege nu modifică mare lucru, decât opţiunea Consiliului Local, în baza consultării cetăţenilor, de a dispune eutanasierea, sterilizarea, vaccinarea şi darea spre adopţie a acestor patrupede”, a apreciat Neamţu.

Adăpost la ieşirea spre Moşna

Municipiul de pe Târnava Mare beneficiază de serviciile unui adăpost pentru maidanezi încă de acum şase ani. „În 2005, în municipiul Mediaş funcţiona deja Serviciul de Ecarisaj, atribuit pe bază de licitaţie unei firme care s-a ocupat de această problemă în conformitate cu legislaţia existentă la momentul respectiv, care prevedea un tratament aparte faţă de aceste patrupede. S-a înfiinţat şi un adăpost pentru câinii fără stăpân care au fost adunaţi de pe domeniul public, atât din iniţiativa Serviciului de Ecarisaj, cât şi la solicitarea cetăţenilor. Câinii au fost trataţi, iar cei agresivi sau bolnavi au fost eutanasiaţi. Totodată, în cinci ani de zile au fost adoptaţi peste 200 câini”, precizează edilul-şef al Mediaşului. Adăpostul pentru maidanezi funcţionează la ieşirea din municipiul Mediaş spre comuna Moşna. (A. P.)
    Trimite prin e-mail