vineri, 21 octombrie 2011

Publicat la 10/21/2011 08:44:00 a.m. de Redacţie

Tinerii din Mediaş vor terenuri de baschet şi pistă pentru biciclete

Teodor Neamţu ia pulsul celor cinci licee din municipiu. „Aşa putem rezolva cel mai bine problemele tinerilor”, crede primarul.

Autor: Alex PÎNTEA

Primarul Mediaşului şi-a reluat întâlnirile cu elevii celor cinci licee din oraş, cu scopul de a afla cu ce probleme se confruntă aceştia. Edilul-şef al Mediaşului a dorit să afle ce gânduri şi preocupări au tinerii. „Seria acestor întâlniri a ajuns la cel de-al şaptelea an. Aceste întâlniri pe care le am în fiecare an cu tinerii medieşeni sunt oportune, pentru că numai pe baza dialogului se poate crea o strategie în beneficiul tinerilor. În acest fel, putem afla care sunt problemele cu care se confruntă, iar împreună cu ei putem găsi şi soluţiile cele mai bune”, este de părere Neamţu.

Întâlnirile periodice din licee se desfăşoară de şapte ani
Priorităţile tinerilor

Între priorităţile identificate de liceeni în legătură cu petrecerea timpului liber se află construirea unei săli de sport, amenajarea unor piste de biciclete şi a unor terenuri de baschet în oraş. Edilul şef al municipiului Mediaş a identificat anumite soluţii pentru probleme ridicate de liceeni. Vizitele primarului fac parte dintr-un program prin care administraţia publică medieşeană îşi propune să afle direct de la liceeni aşteptările, dorinţele, dar mai ales soluţiile pe care aceştia le au pentru rezolvarea problemelor. Dificultăţile pe care tinerii le-au ridicat, în principal, sunt cele legate de petrecerea timpului liber şi posibilităţile de angajare după terminarea studiilor universitare.

În toate liceele

Întâlnirile conducerii Primăriei Mediaş cu liceenii au devenit o tradiţie în ultimii şapte ani, în oraşul nostru. Săptămâna aceasta au fost vizitate, pe rând, Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth”, Grupul Şcolar Automecanica, Şcoala Naţională de Gaz, Liceul Teoretic „Axente Sever”, respectiv Colegiul Tehnic „Mediensis”.
    Trimite prin e-mail