vineri, 21 octombrie 2011

Publicat la 10/21/2011 09:27:00 a.m. de Redacţie

Investiţii la Meditur

Operatorul de transport local va achiziţiona anul acesta încă opt autobuze. Totodată, au fost demarate procedurile pentru achiziţionarea unui sistem integrat de ticketing. Scopul său este să reducă frauda şi să sporească încasările din bilete şi abonamente.

Autor: Alex PÎNTEA

Ticketing-ul electronic va alinia Meditur
la standardele europene în domeniu
Anul trecut, operatorul de transport local a achiziţionat cinci autobuze şi un microbuz nou. Din cauza specificului străzilor înguste din municipiu, pentru anumite trasee, societatea a trebuit să se doteze cu un microbuz dotat cu uşi care se închid automat. În continuare, anul acesta, parcul auto al Meditur se va îmbogăţi cu încă opt autobuze. „În cursul acestui an se desfăşoară licitaţiile publice pentru achiziţionarea a încă şase autobuze articulate lungi şi două autobuze turistice. Aceste autobuze achiziţionate vor aduce un plus de calitate şi siguranţă în trafic. Ceea ce este de remarcat la dotarea acestora sunt uşile de acces speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, care se deplasează cu ajutorul scaunelor cu rotile”, a explicat Dan Voinea, directorul general al Meditur S.A.

Sistem integrat de ticketing

Un alt proiect al conducerii societăţii Meditur este acela de a introduce în transportul public de călători din Mediaş un sistem integrat de ticketing, în valoare de 120.000 de euro plus TVA. Acesta va fi achiziţionat prin licitaţie publică. „Acest sistem, practic, reprezintă modernizarea transportului şi aducerea acestuia la nivelul multor oraşe de top din România şi din Europa. În cursul anului 2012, societatea de transport local doreşte implementarea unui sistem de vânzare şi control a titlurilor de transport şi implementarea unui sistem electronic de ticketing şi GPS modern, bazat pe tehnologie de ultimă generaţie”, a menţionat Voinea. Sistemul va fi compus din validatoare de bilete şi abonamente, computere de bord pentru autobuze, automate de bilete şi abonamente, un inspector terminal, puncte de vânzare şi încărcare a titlurilor de transport. Priorităţile sunt reducerea fraudei, creşterea încasărilor, implementarea unui sistem modern de ticketing, dar şi creşterea satisfacţiei cetăţenilor prin eliminarea timpului de aşteptare a eliberării restului în mijlocul de transport. Modernizarea transportului în comun va continua, promite conducerea societăţii.

Dan Voinea | director general Meditur: „Prin îmbunătăţirile aduse în permanenţă asupra mijloacelor de transport în comun se doreşte atragerea unui număr cât mai mare de cetăţeni pentru a folosi mai mult transportul public şi mai puţin maşinile personale. Această alternativă ar conduce la fluidizarea traficului din oraş şi la reducerea poluării.”


Comunicare neconvenţională

La sfârşitul lunii iunie, Meditur şi-a lansat şi un profil şi o pagină de Facebook, unde reprezentanţii societăţii anunţă noutăţi şi ţin legătura cu medieşenii. Cel mai recent, pe facebook.com/pages/SC-MEDITUR-SA-Medias au fost postate fotografii de la turul eco pe bicicletă, organizat pe 12 octombrie, cu ocazia Săptămânii Europene a Democraţiei Locale. Pagina are 18 like-uri, iar pe profilul asociat s-au adunat aproape 70 de prieteni.
    Trimite prin e-mail