luni, 17 octombrie 2011

Publicat la 10/17/2011 06:34:00 a.m. de Redacţie

Subvenţiile de sezon se pot solicita până pe data de 28 octombrie

Medieşenii cu venituri mai mici de 615 lei pe membru de familie pot beneficia, până la sfârşitul lunii martie, de ajutoare pentru încălzirea locuinţei.



Autor: Alex PÎNTEA

La nivelul municipiului au fost amenajate trei puncte de lucru şi încă unul funcţionează pentru preluarea documentelor la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială. Solicitările se primesc în perioada 11-28 octombrie, iar subvenţiile vor acoperi perioada noiembrie 2011 - martie 2012, a anunţat municipalitatea medieşeană.

Paula Mihălţan | Serviciul Relaţii al Primăriei Mediaş:  „Şi în acest an, familiile care au venituri pe membru până la suma de 615 lei vor beneficia în sezonul rece de ajutoare financiare pentru încălzirea locuinţei.”

În cartierele mari

De la începutul acestei săptămâni, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Mediaş a început distribuirea către populaţie a cererilor şi declaraţiilor pentru acordarea ajutoarelor de încăzire a locuinţei. Acestea pot fi ridicate zilnic de către medieşenii care se încadrează în plafoanele de venit stabilite prin lege. Pentru ca distribuirea şi primirea cererilor să fie simplificată, Direcţia de Asistenţă Socială a decis să deschidă pe raza municipiului mai multe puncte de lucru. Astfel, medieşenii pot ridica şi depune cereri de la Sala Sporturilor din cartierul Vitrometan, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială din zona centrală şi centrul de încasare a taxelor şi impozitelor de pe strada 1 Decembrie, în cartierul Gura-Câmpului. Cereri se primesc şi la sediul Direcţiei, situat pe strada Aurel Vlaicu.

Plafonul venitului minim eligibil pentru subvenţie
nu s-a schimbat din ianuarie 2008
Aceleaşi plafoane

Plafoanele de venit la ajutoarele pentru încăzire nu s-au modificat faţă de anul trecut. Astfel, din 1 ianuarie 2008, plafonul a crescut ca urmare a unei hotărâri a Guvernului României, de la la suma de 500 lei la 615 lei. Valoarea maximă a venitului până la care se acordă ajutoare pentru încăzire este stabilită anual de guvern. „De aceste subvenţii pot beneficia persoanele care folosesc încăzirea cu gaze naturale cu venituri cuprinse între 155 şi 615 lei pe membru de familie, valoarea plafonului fiind cuprinsă între 19-262 lei. Pentru beneficiarii de ajutoare de încălzire cu lemne, cererile, informaţiile şi primirea actelor se realizează doar la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş, în incinta fostei Şcoli de Aviaţie”, a precizat Paula Mihălţan, din partea Primăriei Mediaş.

Acte necesare

La depunerea cererii, solicitanţii trebuie să predea copii după factura de gaz, actul de identitate al titularului, dar şi ale tuturor membrilor familiei, precum şi acte doveditoare ale veniturilor pentru luna septembrie. Acestea pot fi: fluturaşul de salariu, cuponul de pensie, cuponul de şomaj, cuponul de ajutor special lunar acordat persoanelor cu handicap sau acte care să ateste alte venituri realizate. Pentru persoanele care nu au realizat nici un venit este necesară doar o declaraţie pe propria răspundere.
    Trimite prin e-mail