luni, 17 octombrie 2011

Publicat la 10/17/2011 05:13:00 a.m. de Redacţie

Reţeta VIP: Ciorbă de gulaş

Inspectorul principal Ion Mogoşanu, şeful Poliţiei Rutiere Mediaş, ne îmbie cu o reţetă de îţi lasă gura apă.

Ciorbă de gulaş

Ingrediente: 750 g carne de vită, tăiată cuburi mici; zarzavat pentru ciorbă (1 morcov, albitură, 1/2 ţelină mică, toate tocate mărunt); 200 g ceapă, tocată; 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben, tăiaţi fideluţe; 5 linguri ulei, pentru prăjit; 3 linguri pastă de tomate; 250 g pulpă de roşii; 2 l supă de vită; 500 ml vin roşu; 1,5 l supă legume; 2 linguri boia de ardei iute; 1/2 linguriţă piper negru, măcinat; 1 ardei iute proaspăt; 2 linguri de pătrunjel verde, tocat.
Mod de preparare: Turnaţi uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o oală mare (dacă nu vreţi să mutaţi legumele după ce le rumeniţi), şi adăugaţi carnea tăiată cubuleţe mici să se rumenească, la foc iute. Adăugaţi apoi ceapa şi rumeniţi în continuare, până când aceasta devine translucidă. Adăugaţi şi legumele tocate în prealabil şi rumeniţi-le 2 minute. Apoi adăugaţi pulpa de roşii, pasta de tomate, vinul şi amestecaţi bine până se dizolvă pasta de tomate. Adaugaţi din supa preparată şi lăsaţi să fiarbă cu un capac deasupra cca. o oră. Completaţi cu supă dacă scade.
Când este fiartă carnea adăugaţi restul de supă, condimentele (boiaua şi piperul) şi mai fierbeţi 30 de minute, la foc mic, fără capac, după care adăugaţi ardeiul iute. Când o serviţi, presăraţi pătrunjel verde tocat pe deasupra. Se serveşte caldă, cu pâine de casă.
    Trimite prin e-mail