luni, 10 octombrie 2011

Publicat la 10/10/2011 09:09:00 p.m. de Redacţie

Reţeta VIP: Ghiveci călugăresc

Alexandru Gheorghiu, consilier local PDL, preferă o alimentaţie bogată în legume. Astăzi ne propune o reţetă perfectă de post, potrivită însă şi-n orice zi din această toamnă bogată.


Alexandru Gheorghiu
Ghiveci călugăresc

Ingrediente: 5-6 cartofi, 3 morcovi, 3 ardei graşi, 1 dovlecel, 1 conopidă, 1 varză mică, 300 g fasole verde, 1 ţelină mică, 100 ml bulion, 3 cepe, 4 roşii, 1 pahar ulei, 3 legături pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: Curăţăm de coajă ţelina, ceapa, dovlecelul, morcovii şi cartofii, după care tăiem ceapa şi o punem la călit în ulei. Tăiem în bucăţele cartofii, dovlecelul, conopida, fasolea verde şi ardeii, iar în felii morcovii, ţelina şi roşiile. Varza o tăiem fideluţă. Pe toate acestea le adaugăm peste ceapă. Stingem totul cu apă, adaugăm sare, piper şi presărăm o parte din verdeaţă. Punem totul în cuptor, timp de o oră. La urmă, presărăm pătrunjelul rămas. Poftă bună!
    Trimite prin e-mail