vineri, 16 septembrie 2011

Publicat la 9/16/2011 07:16:00 p.m. de Redacţie

Pregătirile pentru Let’s Do It Mediaş 2011 au intrat în linie dreaptă

Pe 24 septembrie, medieşenii sunt chemaţi din nou la acţiunea de ecologizare „Let’s Do It Romania”. Dacă, anul trecut, la nivel naţional au participat 200.000 de români, anul acesta organizatorii îşi doresc să strângă 500.000 de voluntari. 


Autor: Alex PÎNTEA

Anul trecut, din Mediaş s-au strâns
2.600 de saci cu deşeuri
Peste 600 voluntari şi aproximativ 2.600 de saci cu deşeuri. Aşa ar putea suna, foarte sec, rezumatul ediţiei anterioare a proiectului „Let’s Do It România” în municipiul Mediaş. Anul acesta, organizatorii îşi doresc cel puţin la fel de mulţi voluntari. „Sperăm ca anul acesta să fie cel puţin atâtea persoane câte au fost anul trecut, dacă nu chiar mai multe. Mă bazez, în primul rând, pe sprijinul elevilor de la cele cinci licee medieşene, dar şi al celor de la şcolile generale. Aş vrea să fac un apel, pe această cale, către companiile din Mediaş să vină în sprijinul nostru”, a explicat Cristina Pustai, coordonatorul local al acţiunii de igienizare. 

Împreună în campanie

Soţul ei, antrenorul echipei de fotbal Gaz Metan Mediaş, susţine campania în felul său: la meciul cu Steaua, a purtat un tricou negru inscripţionat „Let’s Do It Romania”. „Fotbal, cărţi şi voluntariat, de multe ori nu găsim interferenţele preocupărilor noastre... Anul ăsta am ales să fim împreună pentru Let's Do It Romania şi în... public. Pentru felul delicat în care ai făcut-o, Cristi, îţi mulţumesc”, a mărturisit Cristina, pe blogul personal. În semn de răspuns, ea a hotărât să aşeze în piaţa Primăriei o minge uriaşă din PET-uri, vopsită în culorile clubului Gaz Metan.

Toţi pentru Mediaş

Primăria Mediaş susţine campania de igienizare a zonelor din jurul municipiului. „Municipalitatea sprijină în mod deoasebit proiectele legate de mediul înconjurător. Ne bucurăm că, prin această acţiune, zona se va mai igieniza o dată. În mod special, ne-am bucura ca în continuare aceste acţiuni să se desfăşoare mai ales în zone unde se ştie că sunt probleme. Aici mă refer la zonele rurale, care şi ele trebuie să fie conştiente de importanţa unui mediu înconjurător curat”, afirmă viceprimarul Floarea Taropa, adăugând că municipalitatea organizează anual acţiuni de ecologizare în toate cartierele. Societatea ECO-SAL va oferi gratuit saci şi mănuşi din materiale reciclabile, Apa Târnavei Mari S.A. va asigura transportul gratuit pentru o parte din deşeuri, Primăria se va implica şi ea, la fel şi Sistemul Hidrotehnic Mediaş, Consiliul Local al Tinerilor, dar şi Asociaţia de Turism şi Ecologie „Dianthus”.

Citiţi articolul complet în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail