sâmbătă, 24 septembrie 2011

Publicat la 9/24/2011 01:12:00 p.m. de Redacţie

Curăţenia Spitalului Municipal se privatizează

Mai multă igienă şi costuri reduse pentru aceasta. Este obiectivul conducerii Spitalului Municipal, care a decis să angajeze o firmă privată de salubritate. 


Autor: Alex PÎNTEA

Externalizarea serviciului a fost solicitată chiar de conducerea instituţiei medicale, care doreşte acum acordul consilierilor locali. Practic, următorul pas ar fi organizarea unei licitaţii în urma căreia să fie desemnată o firmă de profil. Însă, pentru a putea pregăti licitaţia, unitatea are nevoie întâi de acordul Consiliului Local Mediaş. „Un proiect important pentru cetăţenii Mediaşului este acela de externalizare a curăţeniei în cadrul Spitalului Municipal. Acesta a fost aprobat de Consiliul de Administraţie al spitalului, iar noi, ca şi consilieri locali, trebuie să ne dăm avizul, inclusiv pe caietul de sarcini unde sunt prevăzute nişte condiţii speciale”, a anunţat viceprimarul Floarea Taropa.

Taropa e de acord

Viceprimarul argumentează că spitalul este obligat să asigure un confort cât mai ridicat pacienţilor săi. În aceste condiţii, o firmă specializată se va dovedi soluţia cea mai bună, crede Taropa. „Pentru Spitalul Municipal Mediaş, eu spun că este un câştig, în situaţia în care licitaţia va fi câştigată de o societate care dispune de tot ceea ce este necesar pentru efectuarea curăţeniei aşa cum trebuie. Din acest punct de vedere, îmi pun foarte multe speranţe în acest lucru, pentru că noi trebuie să asigurăm omului care este internat în spital nişte condiţii hoteliere mai deosebite”, conchide ea.

Pe ordinea de zi

Proiectul de hotărâre cu privire la externalizarea serviciilor de curăţenie se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de luni a Consiliului Local. Săptămâna aceasta, aleşii au avut proiectul în mapele de lucru şi au avut ocazia să îl discute în cadrul şedinţelor pe comisii de specialitate.

Beneficii pentru spital

În urma unui studiu de fezabilitate realizat la nivelul Spitalului Municipal Mediaş, a rezultat faptul că în urma externalizării serviciilor de curăţenie şi a apelării la serviciile unei firme specializate rezultă mai multe beneficii. Printre altele, cheltuielile totale cu serviciile de îngrijire şi igienă vor scădea cu minim 15%, normele de igienă vor fi respectate mai bine şi se va putea face o reducere de personal administrativ, ceea ce va permite încadrarea în cheltuielile salariale cu 70% din buget – prin urmare, va exista posibilitatea angajării de personal mediu sanitar sau medical.
    Trimite prin e-mail