duminică, 25 septembrie 2011

Publicat la 9/25/2011 03:55:00 p.m. de Redacţie

Festival naţional de folclor

Veta Biriş, Cristian Pomohaci, Sava Negrean-Brudaşcu şi alţi invitaţi-surpriză îi vor încânta, la sfârşitul săptămânii viitoare, pe medieşenii care iubesc folclorul.



Autor: Aurelian LUNGU

Stimularea celor care contribuie la valorificarea amprentei culturii zonale şi naţionale este scopul Direcţiei Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, care organizează în perioada 1 - 2 octombrie cea de a V-a ediţie a festivalului naţional „Pe Târnave-n sus şi-n jos”. Dacă la ediţiile anterioare festivalul a prezentat doar dansuri populare susţinute de  ansambluri folclorice sosite din ţară, festivalul de anul acesta promite a fi unul de anvergură, având în vedere că, pe lângă parada portului popular şi spectacolul de dansuri populare oferite de ansambluri de renume,  va avea loc şi un concurs de interpretare al tinerilor solişti amatori de muzică populară. În plus, programul celor două zile de festival este presărat cu  recitalurile artiştilor consacraţi.

Invitaţi la preselecţie

Toate spectacolele vor avea loc la Sala Traube din municipiul Mediaş. Cu această ocazie, organizatorii au anunţat şi preselecţia pentru competiţia destinată amatorilor. Astfel, evenimentul este programat la Sala Traube, în ziua de 30 septembrie, între orele 14.00 şi 20.00. „Tinerii care doresc să participe la concurs trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 si 35 de ani, să completeze fişa de înscriere şi să o trimită pe adresa de e-mail festivalmedias2011@yahoo.com până în data de 28 septembrie 2011”, a menţionat Elke Schuster, din partea Direcţiei pentru Cultură.
    Trimite prin e-mail