vineri, 29 iulie 2011

Publicat la 7/29/2011 07:37:00 p.m. de Redacţie

Două medalii la Olimpiadă

Atletele medieşence Daniela Loghin şi Anca Bunea au câştigat medalii de aur, respectiv argint, în Trabzon (Turcia). După şase luni de muncă, Daniela a reuşit să stabilească un record al competiţiei.

Autor: Alex PÎNTEA

Încă o pagină de aur în istoria sportului medieşean! Daniela Loghin a obţinut medalia de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European, desfăşurat în localitatea turcă Trabzon. Sportiva pregătită de antrenorul Vasile Ibăşfălean a reuşit un nou record al competiţiei în proba de 2.000 de metri obstacole. 


Prima medalie

Daniela s-a impus, duminica trecută, în faţa altor treisprezece sportive din tot atâtea ţări europene, cu timpul de 6’40’’, şi a câştigat astfel titlul de campioană europeană. Medalia a fost prima pentru lotul României care participă la competiţia desfăşurată în Turcia. „Am spus că mă aştept la o medalie europeană şi, din fericire, a fost aurul. Avem o campioană europeană! E o medalie istorică, fără să fiu modest, asta e realitatea. Este încununarea a peste şase luni de muncă, un ciclu de pregătire foarte lung care s-a terminat cu bine cu un record al competiţiei, cu prima medalie a lotului României”, a declarat Ibăşfălean.

Argint la 3.000 de metri

Luni după-amiază, a intrat în concurs şi atleta Anca Bunea, pregătită de profesorul Vasile Hermann. Aceasta a alergat cu succes la proba de 3.000 de metri şi a terminat pe poziţia a doua, reuşind astfel să-şi adjudece medalia de argint. „Nu m-a surprins rezultatul, era o medalie aşteptată, ne-am dorit-o foarte mult. Ştiam că adversarele sunt foarte puternice, aceleaşi ca şi la campionatul mondial, mai puţin Kenia, Etiopia şi Japonia. Ne-am bătut tot cu o sportivă din Rusia, dar Anca şi-a depăşit aşteptările şi a reuşit să obţină medalia de argint. Este o muncă titanică, încununată de acest rezultat. Eu sunt foarte mulţumit de această medalie”, a mărturisit Hermann. 

Lot numeros 

La Trabzon, România este reprezentată de 48 sportivi, care concurează la cinci discipline: tenis, atletism, gimnastică artistică, judo şi înot. Festivalul Olimpic al Tineretului European reuneşte 1.700 de sportivi cu vârste de 14-15 ani, din 38 de ţări europene. Aceştia concurează la nouă discipline.
    Trimite prin e-mail