vineri, 29 iulie 2011

Publicat la 7/29/2011 04:40:00 p.m. de Redacţie

Vin întăriri din SUA! | vezi VIDEO cu senzaţionalul Craig Moore

Ovidiu Teleabă
Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş a făcut prima achiziţie pentru sezonul 2011-2012, cu care speră să-şi apere trofeul. Americanul Craig Moore a mai evoluat la formaţia olandeză DeFriesland Aris şi acum a semnat pe un an cu gruparea medieşeană. Reuniunea oficială a lotului de baschet este programată la începutul săptămânii viitoare în Sala Sporturilor din municipiul Mediaş. Monitorul a stat de vorbă cu antrenorul Ovidiu Teleabă.


Reporter: Care sunt ultimele noutăţi la Gaz Metan cu puţin timp înainte de reunirea lotului ?
Ovidiu Teleabă: Pe lângă ceilalţi jucători care au avut contracte semnate cu noi, am mai adus un jucător pe poziţia doi, un bun aruncător de trei puncte. Este vorba de un american, Craig Moore, un jucător care ultima dată a evoluat în campionatul olandez. Acesta se va prezenta la reunirea lotului programată pe data de 1 august.

Aducerea lui Moore este de bun augur
pentru formaţia medieşeană
Rep.: Mai sunt şi alte noutăţi la echipă ? Mai aveţi şi alţi jucători în vizor care ar putea veni în perioada imediat următoare ?
O. T.: Noi, în mare parte, avem lotul alcătuit. Mai avem nevoie doar de un pivot, însă aici durează puţin mai mult pentru că vrem să facem o alegere foarte bună, să aducem un jucător de valoare care să ne ajute în sezonul următor. 

Rep.: Reunirea lotului este programată pe 1 august. Ce planuri aveţi în continuare ?
O. T.: Da, aşa este, ne reunim pe 1 august. Vom face o săptămână de pregătire la Mediaş care include şi un control medical amănunţit pentru toţi jucătorii. Ulterior, pe data de 8 august o să plecăm în cantonament la Poiana Braşov. 

Rep.: Aţi stabilit şi un program al meciurilor de pregătire. Ştiţi deja ce adversari veţi întâlni ?
O. T.: Avem câteva meciuri de pregătire aranjate, după ce ne vom întoarce din cantonament. Noi avem o mică problemă, avem patru jucători care sunt prezenţi la lotul naţional sau la lotul care participă la Universiadă în China. Aceştia se vor întoarce la echipă doar după data de 27 august, deci o să avem o problemă cu jocurile de verificare, pentru că relaţiile de joc durează până se încheagă între jucătorii echipei. După cum ştiţi, primul meci oficial este pe 17 septembrie, aşa că avem un timp foarte scurt pentru a pune totul la punct.

Rep.: Aveţi stabilit un obiectiv pentru noul sezon ?
O. T.: Un obiectiv este foarte clar: noi avem Cupa României de apărat, suntem deţinătorii trofeului. De asemenea, am jucat în ultimele două sezoane semifinala campionatului naţional, iar anul acesta ne dorim să jucăm finala. Consider că avem un lot echilibrat, cu jucători care se cunosc foarte bine între ei, şi cu multă seriozitate şi multă muncă cred că putem ajunge acolo.

Rep.: Cum aţi comenta faptul că veţi întâlni Universitatea Mobitelco Cluj chiar în primul tur al Cupei României ? Au fost tot felul de discuţii pe marginea acestui subiect. 
O. T.: Au fost discuţii, dar nu avem ce comenta. Noi o să jucăm împotriva Clujului, asta e clar. Poate că aceasta e un fel de supercupă a României. Mi-aş fi dorit un adversar mai uşor dacă pot spune aşa, dar dacă vrem să ne apărăm trofeul până la urmă va trebui să întâlnim şi echipe puternice, solide, aşa cum e cea de la Cluj. 

Fişă tehnică
Craig Moore va împlini, pe 9 august, vârsta de 25 de ani. El vine de la universitatea americană Northwestern, are 1,90 m înălţime şi cântăreşte 84 kg. Joacă de pe poziţia 2 şi este un foarte bun aruncător de trei puncte.

    Trimite prin e-mail