vineri, 22 iulie 2011

Publicat la 7/22/2011 12:38:00 p.m. de Redacţie

Asul fizicii: Artur Baboi

Artur Baboi a părăsit Mediașul natal pentru promisiunea unui viitor mai bun. După ce a fost un elev genial, remarcat la competiții naționale și internaționale, Artur studiază la Paris și nu se va întoarce acasă decât dacă i se oferă un loc de muncă unde performanța este încurajată.
Autor: Mihai COLIBABA

A visat, a luptat, a reușit! La sfârșitul săptămânii trecute, Artur Baboi a plecat spre Franța, unde îl așteaptă o carieră științifică pe măsura așteptărilor lui. „În 21 martie, am dat un examen de matematică în limba franceză, pentru a obține această bursă. Ea constă în cursuri, cazare și masă timp de doi ani la una dintre cele mai bune școli de pregătire. Apoi voi da un examen de admitere pentru următorii doi ani de facultate și încă doi de masterat la Ecole Polytechnique, unde am totul asigurat, inclusiv bani de buzunar”, povestește tânârul. Întrebat de reporterul Monitorului dacă România mai joacă vreun rol în planurile sale de viitor, Artur recunoaște că are puține motive pentru a reveni în țară. „În ceea ce privește întoarcerea mea în țară după terminarea studiilor, pot spune că mi-e cam greu să dau un răspuns favorabil. Da, m-aș întoarce, dar numai dacă mi se oferă un loc de muncă comparabil cu ceea ce mi se oferă acolo”, explică absolventul Școlii Naționale de Gaz.

Muncă, dar și distracție

Dincolo de rezultatele sale la învățătură și recunoașterile obținute, Artur Baboi este de părere că un om valoros trebuie să le fie model altora. De aceea, el se consideră deocamdată un tânăr obișnuit și își trăiește cei mai frumoși ani cu elanul specific vârstei. „Cred că valoarea unui om nu constă neapărat în rezultatele excelente pe care acesta le-a obținut în diferite competiții și care, o dată cu trecerea anilor, vor fi date uitării, ci valoarea se câștigă atunci când știi să lași urme de pași drept călăuză în drumul vieții altor oameni. Pot spune că sunt un tânăr normal, cu vise, aspirații, care acordă o atenție deosebită familiei și prietenilor”, comentează băiatul.

Citiți articolul integral în ediția tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail