vineri, 22 iulie 2011

Publicat la 7/22/2011 12:41:00 p.m. de Redacţie

Împrumut pentru infrastructură

Primăria Mediaş va semna contractul de finanţare cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) la începutul lunii august.

Autor: Alex PÎNTEA

Municipiul Mediaş va împrumuta 33 milioane de lei, iar banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea unui număr de 54 străzi şi a infrastructurii de apă-canal din Mediaş şi satul aparţinător Ighişul Nou. Acestea sunt lucrări noi, de care viitorii beneficiari au mare nevoie. Potrivit reprezentanților municipalității, împrumutul va fi contractat pe o perioadă de 11 ani, cu o perioadă de graţie de un an.

Condiții avantajoase

Conducerea municipalităţii medieşene a avut, în ultima perioadă, mai multe întâlniri cu reprezentanţii BERD. Scopul a fost acela de stabilire a termenilor de bază ai contractului. Totodată, s-a reuşit obţinerea unor dobânzi şi comisioane mai mici decât cele prevăzute în acordul de prefinanţare. „În urma acordului de prefinanţare aprobat de Consiliului Local Mediaş au început discuţiile cu BERD în vederea negocierii contractului de finanţare final. Au fost mai multe runde de negocieri în care s-au stabilit termenii de bază ai contractului, respectiv dobânzile şi comisioanele aferente împrumutului”, a declarat primarul Teodor Neamţu.

Citiți articolul integral în ediția tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail