joi, 7 februarie 2019

Publicat la 2/07/2019 09:09:00 p.m. de Anonim

Bilanț la Rutieră: mai puține accidente grave în 2018


39 de accidente de circulație s-au produs, anul trecut, pe străzile Mediașului.

Alex PÎNTEA

Numărul accidentelor grave a fost mai mic decât în 2017 și nu s-a înregistrat nicio persoană decedată. A crescut, în schimb, numărul de accidente ușoare și, implicit, numărul persoanelor rănite ușor. Accidentele s-au petrecut pe mai multe străzi din oraș, fără să existe una cu risc ridicat de producere a acestora.

Minus la grave, plus la ușoare

Nouă accidente grave soldate cu nouă răniți grav au avut loc anul trecut pe raza municipiului Mediaș. De asemenea, au fost înregistrate alte 30 de accidente ușoare, soldate cu 35 de răniți. La capitolul accidente grave, numărul a fost în scădere în 2018 față de anul precedent, iar la cele ușoare, numărul a fost ceva mai mare. „În cursul anului 2018, pe raza municipiului Mediaș s-au produs un număr de 39 accidente, dintre care nouă grave, soldate cu nouă persoane rănite grav, și 30 de accidente ușoare, soldate cu rănirea ușoară a 35 de persoane. Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, s-a înregistrat o scădere la numărul accidentelor grave cu șase, la numărul persoanelor decedate cu două, astfel că în cursul anului 2018 nu s-a înregistrat nicio persoană decedată, iar la numărul persoanelor rănite grav scăderea a fost de 5. În ceea ce privește accidentele ușoare, aici s-a înregistrat o creștere cu 4 și am avut cu 5 persoane mai mult rănite ușor“, a explicat comisarul Ion Mogoșan, șeful Biroului Poliției Rutiere Mediaș.

Cauze și interval orar

Cauzele principale de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonală, înregistrându-se trei accidente cu trei persoane rănite grav, neasigurarea la efectuarea manevrei de mers înapoi, unde au fost două accidente cu două persoane rănite grav, neasigurarea la manevra de întoarcere, neacordarea priorității de trecere la vehicule, conducerea fără permis și abateri ale bicicliștilor, câte un accident cu câte o persoană rănită grav. Accidentele s-au petrecut pe mai multe străzi din oraș, fără să existe una cu risc ridicat de producere a acestora. „Ca și intervale orare, cele mai multe accidente s-au petrecut pe parcursul zilei, în intervalul 6-14, respectiv 14-22, câte patru accidente grave, iar pe timpul nopții a fost un singur accident grav. Ca și loc al producerii accidentelor grave, nu identificăm o stradă cu risc ridicat de producere a accidentelor, acestea fiind repartizate pe mai multe străzi din municipiu“, a adăugat Mogoșan.
    Trimite prin e-mail