joi, 7 februarie 2019

Publicat la 2/07/2019 09:12:00 p.m. de Anonim

Miza pe investiții


Primăria Mediaș a realizat, pe parcursul anului trecut, lucrări de investiții în valoare de aproximativ 11 milioane de lei. În 2019 vor continua proiecte în valoare de 10,5 milioane de lei. Totodată, vor începe o serie de lucrări noi, în funcție de fondurile disponibile.

Alex PÎNTEA

În anul 2018, municipalitatea a finalizat lucrări de investiții importante pe mai multe străzi din zona centrală, dar și din cartierul Moșnei. Acestea au vizat în principal reabilitarea sistemului rutier, a trotuarelor, a canalizării pluviale, dar și a rețelei de alimentare cu apă. Astfel, printre străzile pe care s-a lucrat se numără Mathias Miles, Pictor Theodor Aman, Șerban Vodă, Malului, Șipoțele, Dimineții, Viorelelor, Christian Schesaeus și Bisericii. „În anul 2018, administrația publică locală a derulat investiții în diverse zone ale orașului. Vreau să menționez faptul că am dus la bun sfârșit investiții pe strada Hula Veche, pe strada Mathias Miles, Pictor Theodor Aman, Șerban Vodă, Malului, Șipoțele, Dimineții, Viorelelor, Christian Schesaeus și nu în ultimul rând am reabilitat strada Bisericii. Astfel, pot să spun că investițiile Primăriei au fost, anul trecut, de aproximativ 11 milioane de lei“, a declarat primarul Gheorghe Roman.




Lucrări în continuare

Anul acesta, vor continua lucrările demarate în 2018. Acestea au fost bugetate și vor putea fi finalizate sau se vor apropia de punctul final. Este vorba despre lucrări pe străzile Stejarului, Oituz, Carpenului, Fântânii, Morii de Scoarță, Arinului, Frasinului, Ulmului, Șerpuită și Piatra Craiului. De asemenea, în cartierul Vasia vor continua lucrările pe străzile Castanilor, Toma Ionescu, Octavian Goga și George Topârceanu. „Pentru anul 2019, ne propunem - desigur, și în funcție de bugetul pe care urmează să îl aprobăm - să ducem la bun sfârșit sau să ne apropiem de finalizarea lucrărilor de investiții pe care le-am început anul trecut. Aici mă refer la lucrările de pe străzile Stejarului, Carpenului, Fântânii, Morii de Scoarță, Arinului, Frasinului. De asemenea, sunt în derulare lucrări pe străzile Ulmului, Șerpuită, Piatra Craiului, Castanilor, Toma Ionescu, Octavian Goga, George Topîrceanu. Toate aceste lucrări sunt estimate la aproximativ 10,5 milioane de lei“, mai spune Roman.

Așteaptă bugetul

În privința investițiilor noi pentru anul în curs, ele vor fi planificate în funcție de fondurile care vor fi disponibile în bugetul local. Două lucrări care vor începe în acest an se referă la amenajarea unui sens giratoriu la intrarea în Mediaș dinspre Sibiu, lucrare care costă 1,1 milioane de lei, iar un proiect important se referă la reabilitarea străzilor Michael Weiss, I.C. Brătianu și Virgil Madgearu, investiție estimată la peste 6,6 milioane de lei.

GHEORGHE ROMAN | primar: „Lucrările vor reîncepe atunci când timpul va fi prielnic.Vreau ca ele să fie realizate cât mai bine și mă bucur tare mult pentru că, deși disconfortul a fost mare și încă va fi mare, în marea lor majoritate, oamenii înțeleg aceste investiții care se derulează în momentul de față în municipiul Mediaș.“



    Trimite prin e-mail