vineri, 6 aprilie 2018

Publicat la 4/06/2018 05:30:00 a.m. de Anonim

Victorie crucială! Gaz Metan Mediaș a câștigat la Voluntari în nouă oameni


Formația antrenată Cristian Pustai s-a impus cu scorul de 2-1, în deplasare la Voluntari, prin golurile marcate de Ely Fernandes și Mario Rondon. Succesul a fost primul obținut în deplasare în actuala ediție de campionat. Alb-negrii au avut un om în plus din minutul 17, iar apoi în debutul reprizei secunde i-au pierdut pe Marius Constantin și Darius Olaru, ambii eliminați pentru cumul de cartonașe. În etapa următoare, Gaz Metan va întâlni, luni după-amiază, pe teren propriu, ACS Poli Timișoara, o altă formație implicată în bătălia pentru evitarea retrogradării. 


Alex PÎNTEA

Partida de la Voluntari a început prost pentru formația gazdă. În minutul 17, Adrian Bălan a văzut cartonașul roșu, după un atac dur la Sokratis Fytanidis.  Chiar și așa, însă, gazdele au fost cele care au condus ostilitățile în teren. Cu zece minute înainte de pauză, medieșenii au avut un corner de pe dreapta, iar portarul Mincă a ieșit greșit pe centrare, fără a reuși să o respingă. Mingea a ajuns la Darius Olaru, căruia nu i-a reușit, din păcate, execuția, iar șutul său a sărit din gazon în plasa laterală. La poarta cealaltă, în minutul 43, Pleașcă a urcat pe dreapta, a pătruns în careu și a scos mingea pe jos, în centrul suprafeței de pedeapsă, pentru șutul din prima al lui Costin Lazăr, trimis pe direcția portarului Alexandru Greab, care a prins fără probleme.

Repriză nebună

La zece minute de la reluarea jocului, s-a restabilit egalitatea numerică în teren. Fundașul Marius Constantin a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Peste alte cinci minute, Darius Olaru a luat și el al doilea galben, după ce l-a călcat pe Costin Lazăr. În aceste condiții, alb-negrii au rămas în doar nouă oameni. De această dată, a venit rândul gaziștilor să se mobilizeze, iar în minutul 70, Mario Rondon l-a deschis excelent pe Ely Fernandes, care a înscris. Același Mario Rondon a dus apoi scorul la 2-0, în minutul 80, cu un șut superb din careul de 16 metri. Cu două minute înainte de finalul jocului, FC Voluntari a reușit să reducă din diferență. Florin Cernat a transformat o lovitură de pedeapsă, după un fault în careu a lui Sokratis Fytanidis asupra lui Gabriel Deac.

Puncte vitale

La finalul partidei câștigate la Voluntari, tehnicianul alb-negrilor s-a declarat foarte bucuros pentru această victorie. Cristian Pustai a mai comentat că este un play-out foarte echilibrat. „Este un rezultat foarte bun, pentru că am mai reușit să adăugăm trei puncte și am legat totodată două victorii. Am părăsit ultimul loc al clasamentului. Vedeți că două victorii chiar și pe Juventus i-au dus pe loc de baraj, de data asta am trecut noi pe acel loc. Eu cred totuși că nu este cazul să facem clasamente, pentru că pe o distanță de șase puncte sunt șase echipe. Oricine, dacă face două, trei rezultate negative, poate să treacă imediat chiar pe loc direct retrogradabil. Așa cum am mai spus, este un play-out foarte foarte echilibrat“, a explicat Pustai. 

A recitat două poezii

La fel ca și după victoria de etapa trecută, tehnicianul alb-negrilor a oferit un nou moment poetic. După victoria de la Voluntari, Pustai a ţinut să-l omagieze pe Nichita Stănescu, marele poet român care, pe 31 martie, ar fi împlinit vârsta de 85 de ani. Tehnicianul Gazului a recitat „Emoţie de toamnă“ a lui Nichita Stănescu, apoi a urmat încă o poezie, „A mea“ a lui Adrian Păunescu.
    Trimite prin e-mail