duminică, 12 noiembrie 2017

Publicat la 11/12/2017 12:21:00 p.m. de Anonim

Zece săli de evenimente fără autorizație de la ISU, în județul Sibiu. Trei sunt din Mediaș!


Un procent de 15 la sută dintre sălile aglomerate din judeţul Sibiu nu au autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Practic, zece din cele 64 de săli aglomerate din judeţ nu sunt autorizate de ISU Sibiu din punct de vedere al securităţii la incendiu. Dintre acestea, două sunt cluburi, o casă de cultură și trei săli de evenimente comerciale, culturale și sportive de pe raza municipiului Sibiu, alte două săli de evenimente comerciale și un club sunt în  Mediaș și un club în Slimnic. „În prezent, în evidenţele instituţiei noastre, la nivelul judeţului Sibiu există un număr de 64 de săli aglomerate, dintre care 30 deţin autorizaţie de securitate la incendiu, zece nu sunt autorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu, iar 24 nu necesită obţinerea acestui act administrativ“, se arată în comunicat.
Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, nu a putut să spună exact care sunt cele zece săli aglomerate din judeţ fără autorizaţie de securitate la incendiu. „Sălile aglomerate sunt o categorie distinctă a încăperilor cu aglomerări de persoane, încăpere sau grup de încăperi care comunică între ele prin goluri (protejate sau neprotejate), în care suprafața ce-i revine unei persoane este mai mică de 4 metri pătrați și în care se pot întruni simultan cel puțin 150 de persoane. Sălile situate la parter sunt considerate săli aglomerate dacă se depăşeşte numărul de 200 de persoane. Acestea pot fi săli de spectacole, săli de întruniri, încăperi pentru expoziţii, muzee, cluburi, cinematografe, comerţ, cazinouri etc.“, potrivit comunicatului ISU Sibiu.
    Trimite prin e-mail