joi, 16 februarie 2017

Publicat la 2/16/2017 09:31:00 a.m. de Redacţie

Arcaş se explică. Senatorul dă vina pe fostele guverne pentru proiectul eșuat: "Am fost TRAS PE SFOARĂ"!


Viorel Arcaş s-a hotărât: nu mai promite nimic legat de centură, dar susţine că va face tot ce ține de el în continuare. Social-democratul susține că promisiunile sale din trecut nu au avut acoperire deoarece niciunul dintre Guvernele care a condus România nu şi-a făcut treaba. În privinţa construcţiei unor blocuri ANL la Mediaş, senatorul PSD spune că proiectul ar putea demara chiar din acest an.


Alex PÎNTEA

Viorel Arcaş a comentat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, amendamentele la bugetul național care vizau municipiul de pe Târnava Mare şi care au fost respinse înainte de adoptarea bugetului.

Promisiuni neonorate

Senatorul social-democrat reamintește că a depus amendamente pentru centură încă din anul 2005, însă, din păcate, niciunul dintre Guvernele care au fost la conducerea țării nu și-au făcut treaba și au tot oprit acest proiect. Totuși, parlamentarul a mai explicat că personal va continua să facă tot ce ține de el în această chestiune, dar nu va mai promite nimic. „Guvernul Cioloş e ultimul care a oprit-o, dacă nu oprea acel studiu de fezabilitate, acum puteam să fac un amendament. Eu nu mai promit nimic, pentru că eu am păţit-o. Amendamentul referitor la centura ocolitoare a fost respins fiindcă nu avea nicio bază legală. Alocarea fondurilor nu se poate face fără documentație tehnică și fără să existe un studiu de fezabilitate. Reamintesc faptul că în timpul ministrului PD al Transporturilor, Radu Berceanu, s-a pierdut finanțarea Băncii Mondiale pentru acest obiectiv de investiții, dar și că Guvernul Cioloş a refuzat să semneze atribuirea studiului de fezabilitate în noiembrie 2015, iar apoi a anulat licitația în iunie 2016“, a arătat Arcaş.


Viorel ARCAȘ | senator: „Pe mine, personal, centura Mediaşului mă doare mai tare ca pe oricine, mie îmi cade casa jos, pentru că acolo stau. Eu mă lupt şi fac aceste amendamente din anul 2005. Pot să spun că, într-un fel, eu am fost tras pe sfoară, pentru că eu nu am făcut nişte promisiuni de la mine, doar aşa ca să mint şi să îmi fac campanie electorală, iar asta de toate Guvernele care au fost în această perioadă.“


Locuințe în „cărţi“

Viorel Arcaș a vorbit și despre construcția unor blocuri noi de tip ANL la Mediaş. Acesta a afirmat că investiţia ar putea chiar demara în 2017. „Este o nouă filosofie de administrare a banilor publici, în special a banilor destinați investițiilor. Alocarea se face direct, de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, în funcție de ordinea în care s-au depus proiectele. Bugetul alocat investițiilor a fost suplimentat în acest an cu 10 miliarde. Pentru locuințele ANL, documentația este depusă la Minister de vechea administrație locală, fiind stabilită și locația, cu probabilitate mare de a începe construcția locuințelor în anul 2017“, a mai afirmat Arcaş.
    Trimite prin e-mail