luni, 26 septembrie 2016

Publicat la 9/26/2016 01:00:00 p.m. de Redacţie

Christine Thellmann, retrasă din cursă. Doar Florin Neag va candida din partea Mediașului la alegerile parlamentare


Viceprimarul Christine Thellmann nu va mai candida la alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie. 


Autor: Alex PÎNTEA

Aceasta a decis să continue în funcţia de viceprimar al municipiului de pe Târnava Mare și spune că vrea să ducă bun sfârşit proiectele demarate şi să înceapă altele noi alături de echipa din care face parte.

Tot cu Turcan și Cazan

Partidul Naţional Liberal şi-a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, oamenii pe care va miza la alegerile parlamentare. Astfel, lista pentru Senatul României este deschisă de către deputatul Mircea Cazan, în timp ce la Camera Deputaţilor prima poziţie este ocupată de către Raluca Turcan, liderul organizației județene. 

Renunțare

Christine Thellmann continuă la Primăria Mediaş, acolo unde ocupă fotoliul de viceprimar în urma alegerilor locale din luna iunie. Aceasta a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre decizia sa de a renunţa la candidatura pentru un fotoliu de deputat la alegerile parlamentare programate la sfârşitul anului în curs. „În ultima perioadă, am primit numeroase mesaje de felicitare și încredere din partea cetățenilor pentru munca realizată în cadrul echipei din care fac parte. În egală măsură, însă, cetățenii și-au exprimat regretul în ceea ce privește decizia de a candida la alegerile parlamentare și de a pleca din echipa care a început și a realizat într-un timp relativ scurt multe lucruri“, motivează Thellmann. 

Christine THELLMANN | viceprimar: „Am expus Biroului Permanent Local argumentele mele, dar și decizia mea de a rămâne pe postul de viceprimar și a finaliza proiectele începute, dar și de a creiona altele împreună și pentru medieșeni.“


Roman: „Decizia cea mai bună“

Decizia luată de Christine Thellmann este respectată de către conducerea PNL Mediaş. Preşedintele Gheorghe Roman a explicat că aceasta va continua alături de ei munca demarată în ultimele luni. „Christine Thellmann a luat decizia cea mai bună, o decizie pe care eu şi colegii mei din organizaţie o respectăm. În aceste condiţii, împreună continuăm să facem lucruri bune pentru Mediaş în perioada care urmează, mai exact în acest mandat şi în cele care vor urma, dacă medieşenii ne vor acorda încrederea lor“, a precizat primarul Roman.

Explicaţia lui Turcan

Lipsa Christinei Thellmann din rândurile candidaţilor la alegerile parlamentare a fost explicată şi de către liderul organizaţiei judeţene. Deputatul Raluca Turcan a motivat de ce pe listă nu se regăsesc anumite nume, cea mai mare surpriză fiind ieșirea din cursă a Christinei Thellmann, viceprimarul Mediașului, care fusese cotată cu un capital de încredere important, imediat după Raluca Turcan și Mircea Cazan, chiar într-un sondaj comandat de liberali. „Christine Thellmann este un om cu un mare potențial, pe care am sprijinit-o enorm pentru a ocupa funcția de viceprimar și, de comun acord cu cei din zonă, va rămâne să-și ducă la îndeplinire acest mandat de viceprimar“, a spus Turcan.

Un singur medieșean pe listă

Liberalii au făcut publice numele celor care vor candida pentru fotoliile de senator, respectiv deputat. Astfel, la Senatul României, pe prima poziţie se află deputatul Mircea Cazan, urmat de fostul viceprimar al municipiului Sibiu, Virgil Popa şi de deputatul Ioan Tămâian. La Camera Deputaţilor, cap de listă este Raluca Turcan. Pe următoarele locuri se află senatorul Nicolae Neagu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, Constantin Şovăială, juristul medieșean Florin Neag, Diana Pavelescu şi Andreea Vasiu.
    Trimite prin e-mail