luni, 26 septembrie 2016

Publicat la 9/26/2016 06:27:00 p.m. de Anonim

Directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a participat la ședința de board a Airport Council International (ACI) Europe (P)La Montreal, în 24 septembrie a avut loc ședința comitetului director al ACI Europe și, de asemenea, o ședință comună cu comitetul director al ACI North America.
În cadrul ședinței comitetului director al ACI Europe, s-a analizat stadiul unor importante inițiative legislative europene privind securitatea, tarifele aeroportuare, EASA, controlul frontierelor și relațiile externe.Angela Gittens, director general al ACI World, a prezentat tendințele mondiale în privința activității aeroportuare, previziunile de trafic și colaborarea cu ICAO (Organizația Internațională a  Aviației Civile). ACI World are permanent o activitate intensă pentru promovarea intereselor aeroporturilor la ICAO în privința siguranței, securității și protecției mediului.
Cu ocazia ședinței comune ACI Europe și ACI North America, administratorul TSA (Transport Security Agency),  Peter Neffenger, din Statele Unite, a prezentat măsurile luate ca urmare a evenimentelor teroriste din aviație, importanța intensificării cooperării cu Uniunea Europeană în domeniul securității, soluțiile adoptate legat de amenințările interne (insider threats) și programul pilot de privatizare a securității aeroportuare la cinci aeroporturi.


Traficul pe aeroporturile din România în 2016 va avea o creștere de aproximativ 15 %, iar ca urmare a măsurilor adoptate  sunt îndeplinite integral standardele internaționale de securitate și siguranță.
    Trimite prin e-mail