miercuri, 8 iunie 2016

Publicat la 6/08/2016 02:54:00 p.m. de Anonim

Gata de Liga 1! Pleșca și Muth, din nou la Mediaș


Fotbaliştii Gazului Metan mai au şase zile de vacanţă, apoi se întorc la treabă. 


Autor: Alex PÎNTEA

Alb-negrii se bucură, în aceste zile, de o vacanţă binemeritată, după un sezon la finalul căruia au reuşit să revină pe prima scenă a fotbalului românesc. La mijlocul săptămânii viitoare, aceştia revin însă la antrenamente. Portarul Răzvan Pleşca, împrumutat la FC Botoşani, se întoarce la Mediaş, iar Sergiu Muth va îmbrăca şi el tricoul Gazului.

Perioadă agitată

După promovarea în prima ligă, gaziştii nu au prea mult timp de odihnă, în condițiile în care pe 15 iunie se vor reuni pentru noul sezon competițional. La momentul respectiv, se va stabili cu certitudine cine continuă cu echipa, cine va pleca, dar și ce transferuri se vor realiza în vederea sezonului competițional 2016-2017. Liga 1 se va relua în a doua jumătate a lunii iulie.

A revenit Muth

La începutul acestei săptămâni, gruparea de pe Târnava Mare a ajuns la o înţelegere cu fundaşul Sergiu Muth. Acesta a semnat un contract valabil pentru un sezon, cu posibilitate de prelungire, şi va îmbrăca din nou tricoul alb-negru. Jucătorul în vârstă de 26 ani, originar din Târnăveni, se întoarce la Mediaş, după ce a evoluat sezonul trecut la ASA Tg. Mureş, acolo unde însă a fost mai mult rezervă şi a prins foarte puţine minute pe gazon.

Pleşca, „repatriat“

O altă noutate în lotul Gazului Metan este revenirea la echipă a portarului Răzvan Pleşca. Acesta se află sub contract cu gruparea de pe Târnava Mare, iar la finalul sezonului trecut, după ce alb-negrii au retrogradat în Liga 2, a fost împrumutat la FC Botoşani, formaţie care a fost pregătită până recent de către Cristian Pustai, actualul tehnician al alb-negrilor. În sezonul care urmează să înceapă, Pleşca se va afla din nou între buturile medieşenilor.

Perioade de transferuri

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, luni, perioadele de transferuri în sezoanele 2016-2017 și 2017-2018 ale Ligii 1 de fotbal. Perioada transferurilor de vară pentru ediția 2016-2017 a Campionatului Național Liga 1 va începe în data de 14 iunie și se va încheia în 5 septembrie. Mercato de iarnă pentru aceeași ediție va fi în perioada 24 ianuarie - 20 februarie 2017. Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a stabilit și perioadele pentru transferurile de fotbaliști aferente sezonului competițional 2017-2018. Astfel, pentru vară s-a stabilit intervalul 13 iunie - 4 septembrie 2017, iar pentru iarnă va fi intervalul 23 ianuarie - 19 februarie 2018.
    Trimite prin e-mail