vineri, 15 ianuarie 2016

Publicat la 1/15/2016 11:50:00 a.m. de Redacţie

Început dificil. Gaz Metan întâlneşte, duminică, pe teren propriu, SCM U Craiova.


Formaţia lui Mihai Popa şi Dan Popa va disputa, la sfârşitul acestei săptămâni, primul joc oficial din 2016.


Autor: Alex PÎNTEA

Alb-negrii vor avea în faţă o echipă care ocupă, după 15 etape, poziţia a IV-a în clasamentul Ligii Naţionale de Baschet. Pivotul Aleksandr Tischenko a plecat de la Mediaş, iar în locul acestuia încă nu a venit nimeni. Conducerea tehnică a echipei a negociat în pauza de iarnă cu pivot român şi un conducător de joc american, însă lucrurile nu s-au concretizat deocamdată.

Succes necesar

Cu doar două victorii şi nu mai puţin de 13 eşecuri acumulate, gaziştii ocupă, în prezent, ultima poziţie în clasamentul Ligii Naţionale de Baschet. În aceste condiţii, gruparea de pe Târnava Mare trebuie să înceapă să „lege“ victorii, asta dacă vrea să rămână şi în sezonul viitor pe prima scenă a baschetului românesc. Primul „hop“ îl reprezintă partida de duminică seara, din Sala Sporturilor, împotriva formaţiei Sport Club Municipal Universitatea Craiova. În tur, oltenii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 103-83. 

S-au pregătit bine

Din 3 ianuarie şi până în prezent, baschetbaliştii Gazului s-au pregătit atât la stadion, cât şi în sală. În prima săptămână din ianuarie, s-a pus accent pe pregătirea fizică, iar ulterior în sală, pentru corectarea problemelor tehnico-tactice. „Am început cu dorinţă mare de muncă şi de a recupera ecartul care este între noi şi următoarele echipe. Ne-am pregătit mai mult fizic, dar am încercat şi să punem la punct problemele tehnico-tactice colective, dar şi individuale”, a explicat tehnicianul Mihai Popa.

Semne de întrebare

Gaz Metan şi-a propus să schimbe unul sau doi jucători în pauza de iarnă. Astfel, Tischenko nu va mai continua la Mediaş, după ce a dat curs unei oferte din Ucraina. Totodată, s-a vorbit şi despre despărţirea de încă un jucător, fără să se precizeze despre cine este vorba. În locul acestora a trebui să vină un alt pivot şi un conducător de joc american cu care s-au purtat discuţii. Rezultatul negocierilor nu a fost, însă, făcut public deocamdată. „Practic, ne-am gândit la două schimbări, dar trebuie să vedem în ce măsură vom putea, iar conducerea le va accepta. Avem nişte jucători pe care vrem să îi aducem. Ei şi-au dat acceptul, dar trebuie să vedem partea financiară cum se poate rezolva“, a mai spus Mihai Popa.
    Trimite prin e-mail