vineri, 24 iulie 2015

Publicat la 7/24/2015 03:50:00 p.m. de Redacţie

Medieșeancă la înălțime! Christine Thellmann vrea să cucerească cel mai înalt vârf al Europei


Pentru prima oară în istoria orașului, Christine Thellmann își propune să arboreze stindardul Mediașului pe cel mai înalt munte din Caucaz și din Europa. Tânăra medieșeancă pleacă în expediție pe vârful Elbrus, cu altitudinea de 5.642 metri, al treilea din seria Seven Summit.


Pentru Christine, aceasta va fi cea de-a șasea expediție importantă, după ce a mai escaladat vârfurile Aconcagua, Kilimanjaro, Mont Blanc și Ararat și a parcurs circuitul Annapurna din Nepal. „Chiar dacă, în momentul de față, pot spune că în ultimii cinci ani am acumulat experiență, această expediție este o nouă provocare pentru mine. Am ales să cuceresc acest vârf pe schiuri de tură, iar dacă zăpada și vremea îmi vor permite, voi avea parte de o coborâre de neuitat de la 5.000 de metri”, spune zâmbind Christine. 

Motivație

Experiențele interesante și trăirile de neuitat la limita supraviețuirii te fac o persoană mai puternică, este de părere medieșeanca. Fidelă convingerii că sportul te formează ca om, îți dă putere, te disciplinează și te învață să fii mereu cel mai bun, Christine Thellmann explică ce o determină să plece în cele mai dificile expediții din lume: „Mă motivează dorința de a-mi depăși limitele, de a trăi provocări interesante, de a cunoaște diverse culturi, de a învăța și a transpune acele experințe intense în viața de zi cu zi. Într-un sport dedicat cu precădere bărbaților, am reușit să demonstrez că voința și determinarea, însoțite de o pregătire foarte bună, reprezintă elementele ce fac dintr-o expediție o experiență reușită. Cred că, într-o expediție, cele mai importante sunt momentele în care realizezi cât de greu poate să fie să îți asiguri strictul necesar pentru a putea continua. Când cobori de pe munte, apreciezi altcumva lucrurile din jurul tău”.


Politica, o datorie morală

Timpul liber îl împarte între sport și viața politică, fiica fostului primar Daniel Thellmann fiind co-președinte al Tineretului Național Liberal. „Pentru mine, politica reprezintă mai mult decât o pasiune. O percep ca pe o datorie morală pe care o am față de medieșeni. Tatăl meu a fost implicat în viața politică, conducând destinele Mediașului timp de cinci ani din funcția de primar, și a reușit să îmi transmită o serie de valori pe care un om politic trebuie să își sedimenteze activitatea. Pentru tata, politica a însemnat șansa de a așeza Mediașul pe un drum normal, al principiilor, al responsabilității și al respectului. Dăruirea, perseverența, hotărârea, dorința de a transforma lucrurile și de a  face din Mediaș ceea ce merită - un oraș european în inima Transilvaniei - este moștenirea cea mai importantă de la tatăl meu. Mă pregătesc pentru ca, atunci când va fi nevoie de o nouă viziune, de o altă abordare, să pot demonstra că sunt o persoană pregătită, capabilă în orice moment să facă față celor mai mari provocări. Mi-ar plăcea să pot continua pentru Mediaș ceea ce tatăl meu a început!”, exclamă Christine.

    Trimite prin e-mail