sâmbătă, 28 martie 2015

Publicat la 3/28/2015 11:30:00 a.m. de Redacţie

Adio play-off!

Echipa de baschet Gaz Metan Mediaș a fost învinsă de Timba şi nu mai poate termina între primele opt din România. În această după-amiază, medieșenii primesc vizita celor de la Energia Târgu-Jiu, care se pot lăuda cu opt victorii consecutive în campionat.


Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia lui Ovidiu Teleabă a pierdut partida disputată în deplasare cu Timba Timişoara, scor 75-79. În urma acestui eşec, gruparea de pe Târnava Mare nu mai are nicio şansă la un loc în play-off şi va disputa ultima partidă din acest sezon sâmbătă după-amiază pe teren propriu cu Energia Târgu-Jiu.

Reprize diametral opuse

Alb-negrii au câştigat la limită primul sfert al confruntării de la Timişoara, scor 17-16, şi au reuşit ca până la pauza mare să îşi mărească avantajul la şapte puncte. Formaţia gazdă a redus din diferenţă în sfertul al treilea, astfel că la intrarea în decisiv baschetbaliștii de pe Târnava Mare a condus cu 58-55. Timba a făcut legea în sfertul al patrulea şi a întors rezultatul în favoarea sa, în condiţiile în care gaziştii au reuşit contraperformanţa ca într-un interval de şase minute să marcheze trei puncte şi să primească 15.  Gaz Metan a forţat revenirea în final, fără succes însă, iar timişorenii au bifat al doilea succes din acest sezon împotriva Mediaşului, scor final 79-75.  

Absenţe importante

Gruparea de pe Târnava Mare nu s-a putut baza în partida de la Timişoara pe conducătorul de joc Gediminas Navickas. Acesta s-a accidentat în partida cu Steaua Eximbank şi nu va mai evolua nici în ultima partidă din retur. De asemenea, echipa a fost condusă pentru a doua oară în teren de către antrenorul asistent Mihai Popa. Antrenorul principal Ovidiu Teleabă a lipsit, din cauza unor probleme medicale, atât de la partida de pe teren propriu cu Steaua, cât şi de la jocul disputat în compania Timbei. 

Record de recuperări

Pivotul Marko Djurkovic a fost cel mai bun om al formaţiei sale în înfrângerea de la Timişoara. Acesta a reuşit al unsprezecelea double-double stagional, cu 15 puncte şi 21 de recuperări. Cu această cifră, jucătorul Gazului Metan a bătut recordul de recuperări din campionatul Ligii Naţionale de Baschet.

Ultima apariţie

Gaz Metan va disputa, sâmbătă după-amiază, de la ora 17.15, în Sala Sporturilor, ultima partidă din acest sezon. La Mediaş vine Energia Târgu-Jiu, formaţie care are o serie de şase victorii consecutive în campionat.
    Trimite prin e-mail