miercuri, 4 februarie 2015

Publicat la 2/04/2015 06:58:00 p.m. de Anonim

Buget aprobat de consilieri


Mediaşul are buget aprobat. Aleşii locali s-au întâlnit, luni după-amiază, în cadrul unei şedinţe extraordinare cu un singur punct pe ordinea de zi, cel privind aprobarea bugetului local şi a listei de investiţii pe anul 2015. 


Autor: Alex PÎNTEA

Municipiul de pe Târnava Mare are anul acesta un buget de 132 milioane de lei, cel mai mare din istoria sa, iar conducerea administraţiei publice locale spune că acesta este unul de dezvoltare.
Cei mai mulţi bani vor fi cheltuiţi anul acesta pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din oraş, proiectul de reabilitare al turnurilor şi zidurilor de fortificaţie, respectiv finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzilor finanţate cu bani împrumutaţi de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. „Am reuşit şi am echilibrat bugetul, sunt anumite creşteri pe secţiunea de funcţionare, în sensul că a crescut salariul minim pe economie, sunt nişte creşteri salariale. În principal la energie am avut unele scumpiri, drept pentru care cheltuielile din secţiunea de funcţionare sunt mai mari decât anul trecut. La secțiunea de dezvoltare, nevoile au fost multe, dar am mers pe investițiile în continuare și pe cele care trebuie asigurate cu prioritate, cum ar fi proiectul de reabilitare al turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală, ori cel referitor la finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzilor finanţate cu bani împrumutaţi de la BERD și reabilitarea infrastructurii rutiere din oraş“, a declarat primarul Teodor Neamţu.
    Trimite prin e-mail