joi, 4 decembrie 2014

Publicat la 12/04/2014 01:55:00 p.m. de Anonim

Vot decisiv. Cât de mari vor fi dările în 2015?


Municipalitatea doreşte ca taxele și impozitele locale să rămână și în 2015 la nivelul din acest an. Consiliului Local se întrunește, astăzi, în ședință extraordinară, pentru a vota acest proiect.


Autor: Alex PÎNTEA

Aleşii locali votează, în această după-amiază, nivelul impozitelor şi taxelor locale în 2015. Propunerea Primăriei Mediaş este ca acestea să rămână neschimbate, sub rezerva că, deocamdată, nu a apărut nicio hotărâre de Guvern care să stabilească nivelul acestora.

Bugetul va intra în lucru

Începând cu ora 16.00 a fost programată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. În cadrul acesteia se va vota un proiect de hotărâre cu privire la nivelul impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2015. „Trebuie să emitem o hotărâre privind nivelul taxelor şi impozitelor practicate în Mediaş în anul 2015. Evident că ea trebuia dată în urma unei hotărâri de Guvern care să stabilească acelaşi lucru, dar, pentru că aceasta nu s-a dat, suntem nevoiţi să o luăm la nivelul municipiului, pentru că este necesară pentru stabilirea sumelor care se vor lua în calcul la întocmirea bugetului pe anul 2015“, motivează primarul Teodor Neamţu. Conducerea Primăriei a propus păstrarea dărilor locale la nivelul anului 2014. „Propunerea făcută de către aparatul de specialitate al primarului şi de către Direcţia Fiscală Locală este aceea ca, în anul 2015, nivelul impozitelor şi taxelor locale să rămână acelaşi ca şi în anul 2014. Aceasta va constitui baza de calcul pentru întocmirea bugetului pe anul viitor“, a menționat Neamțu,

Neschimbate. Deocamdată

Edilii speră ca taxele şi impozitele locale să rămână la nivelul de anul trecut. În acest sens, propunerea care va ajunge în mapele de lucru ale consilierilor locali este de menţinere a nivelului taxelor. Impozitele şi taxele locale s-ar putea totuşi majora, dacă Guvernul României va decide acest lucru.

Discuţii pe buget

La mijlocul săptămânii viitoare a fost programată o primă şedinţă de lucru în care se va discuta despre bugetul municipiului Mediaş pe anul 2015. Scopul este acela de a se vedea care sunt nevoile oraşului pentru anul viitor şi de a se creiona bugetul local. „Evident că, în urma însumării tuturor propunerilor de la aparatul de specialitate al primarului, de la direcţiile şi serviciile subordonate, de la societăţile subordonate Consiliului Local, vom avea o estimare şi ne vom face o imagine asupra bugetului. Ulterior, până cel târziu la sfârşitul lunii ianuari,e o să avem deja bugetul, asta după aprobarea bugetului naţional şi cel al Consiliului Judeţean şi în urma unei dezbateri publice“, a mai explicat edilul-şef.
    Trimite prin e-mail