vineri, 5 decembrie 2014

Publicat la 12/05/2014 12:00:00 p.m. de Anonim

Ultima speranță pentru Gaz Metan Mediaș! Vine „Țânțarul“ ?

Înfrângerea cu 2-0 de pe terenul Concordiei Chiajna a fost ultima partidă pentru Cristi Dulca pe banca tehnică a alb-negrilor. În locul său ar putea veni Cornel Ţălnar, cel care a pregătit ultima dată FC Braşov, adversarul de azi al gaziştilor. Dacă va prelua Gaz Metan Mediaş, „Ţânţarul“ ar ajunge la a şasea echipă pe care o pregăteşte în Liga I, după Inter Sibiu, Dinamo, Universitatea Cluj, Ceahlăul şi FC Braşov.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan a rămas fără antrenor cu o etapă înainte de finalul turului de campionat. Dulca şi-a dat demisia după o serie de opt partide fără victorie care a dus gruparea de pe Târnava Mare pe loc retrogradabil, respectiv poziția a 14-a în clasamentul Ligii I. Duminică, tehnicianul şi-a anunţat demisia. „Contractul meu cu Gaz Metan a luat sfârșit. Am petrecut un an şi jumătate aici, am avut rezultate foarte bune și mă refer aici la anul trecut, când, în ciuda problemelor financiare, echipa s-a salvat de la retrogradare. Am petrecut momente frumoase și grele, am fost împreună. Nu pot să spun că plec la greu, căci, dacă era așa, plecam anul trecut, când echipa era neplătită de cinci luni. Totuși, am rămas împreună, am salvat echipa și am rămas în picioare. Din păcate, acum drumurile trebuie să se despartă. Sper să fie pentru jucători, acum, în ultima etapă, un semn de maturitate și să fie conștienți în ce situație se află“, a mărturisit el, într-o conferinţă de presă.

Autocritica

Fostul antrenor al alb-negrilor a vorbit şi despre ceea ce regretă din perioada petrecută la Mediaş, dar şi despre greşelile pe care le-a făcut. „Îmi reproşez că n-am reuşit să aduc, împreună cu cei din conducere, fotbalişti care să pună umărul la redresarea echipei. În vară au plecat Frăsinescu, Munteanu, Bawab, Markovic, iar Vitinho şi Trtovac s-au accidentat grav. În locul lor nu au venit jucători care să se ridice la nivelul celor plecaţi. Sigur că nu sunt nici eu perfect şi probabil am mai greşit alcătuirea echipei sau unele schimbări, dar sunt lucruri ce se întâmplă în fotbal“, a mai spus Dulca.

Acord de principiu

Principalul favorit să preia Gazul este Cornel Ţălnar. Acesta şi-a dat deja acordul de principiu şi ar urma să preia echipa din returul campionatului. „Am avut ceva discuţii cu dl. Horoba, dar vom vedea după ce se termină turul. Atunci vom discuta mai amănunţit despre ce trebuie făcut. Desigur că verbal ne-am înţeles, dar trebuie discutat şi despre lot, despre cine a dat satisfacţie şi cine a rămas corigent în acest tur de campionat“, a afirmat Ţălnar.

Cu secundul

Gruparea de pe Târnava Mare joacă, mâine seară, de la ora 18.00, ultima partidă oficială din acest an. Pe banca tehnică se va afla antrenorul secund Dan Matei. Alb-negrii vor întâlni pe teren propriu FC Braşov, echipă care ocupă în prezent poziţia a 10-a în clasamentul Ligii I. 
    Trimite prin e-mail