joi, 27 noiembrie 2014

Publicat la 11/27/2014 12:09:00 p.m. de Anonim

S-au lăsat învinşi pe final

Alb-negrii au fost aproape de a produce surpriza în fieful campioanei.


Autor: Alex PÎNTEA

Baschetbaliștii Gazului Metan au pierdut în ultimul minut la Ploieşti, după ce în sfertul decisiv a fost aproape de o revenire de senzaţie pe tabela de marcaj. Formaţia lui Ovidiu Teleabă a fost învinsă de campioana en-titre cu scorul de 81-77 şi va juca etapa viitoare tot în deplasare, la Oradea.

Reprize diferite

Gaziştii au pierdut primele două sferturi ale confruntării de la Ploieşti cu acelaşi scor, 24-17. În aceste condiţii, părea să nu se pună problema învingătorului. Jucătorii lui Ovidiu Teleabă au recuperat un singur punct în sfertul al treilea şi au făcut apoi un sfert patru de senzaţie cu Marko Djurkovici într-o zi foarte bună, autor a 20 de puncte, 16 recuperări şi trei pase decisive. Diferenţa s-a făcut în cele din urmă în ultimul minut, atunci când Gediminas Navickas a ratat o aruncare la scorul de 79-74, iar formaţia din Ploieşti a reuşit să câştige cu 81-77.

Baschet de calitate

La finalul partidei pierdute pe teren campioanei, tehnicianul alb-negrilor a apreciat că jucătorii săi merită felicitaţi pentru dăruirea de care au dat dovadă în teren. Teleabă a mai spus că aceştia au practicat un baschet bun. „Vreau să îmi felicit băieţii pentru modul în care au jucat, modul în care s-au dăruit pe teren. Au făcut un meci bun. Am început mai timoraţi acest meci şi le-am permis celor de la Asesoft să aibă la un moment dat o diferenţă considerabilă pe tabelă. În sferturile trei şi patru am revenit şi eu spun că am practicat un baschet bun“, a comentat antrenorul gaziștilor.

Deplasare dificilă 

Pentru Gaz Metan urmează o nouă partidă în deplasare cu CSM Oradea. Cele două formaţii au aceeaşi linie de clasament după primele şapte etape, fiecare dintre ele cu trei victorii şi câte patru înfrângeri şi sunt despărţite de coşaverajul mai bun al orădenilor. Astfel, CSM Oradea ocupă în prezent poziţia a 11-a în clasamentul Ligii Naţionale de Baschet, în timp ce gruparea de pe Târnava Mare este pe poziţia a doisprezecea. „Mergem la Oradea şi acolo ne aşteaptă un meci dificil, pentru că din nou întâlnim o echipă redutabilă, o echipă puternică. Noi încercăm să jucăm un baschet cât mai frumos, un baschet bun şi care să placă spectatorilor, iar în ultimele meciuri consider că am reuşit acest lucru“, conchide Teleabă. 
    Trimite prin e-mail