joi, 13 noiembrie 2014

Publicat la 11/13/2014 01:25:00 p.m. de Redacţie

S-au încheiat lucrările la școala de aviație | FOTO

Zona fostei unități militare de aviație de pe strada Aurel Vlaicu a fost reamenajată. Lucrările au costat 5,3 milioane de lei.


Autor: Alex PÎNTEA


Banii au fost folosiţi pentru construirea unui parc cu alei, asfaltarea Aleii Comandor Dimitrie Moraru, trasarea a 200 locuri de parcare şi realizarea unor trotuare cu pavaje. În parcul din acea zonă va fi adus şi montat, în perioada următoare, şi un avion.



Investiţie importantă

20 de luni s-a lucrat la școala de aviație. Șantierul s-a încheiat săptămâna aceasta. „Lucrările la fosta unitate militară de aviaţie au fost finalizate în termenul prevăzut. Acestea au constat în amenajarea unor spații verzi, unor trotuare și alei pietonale, montarea mobilierului urban și asfaltarea Aleii Comandor Dimitrie Moraru. Totodată, au fost create 200 de locuri de parcare, pentru o bună organizare a activității din această zonă. De asemenea, au fost executate lucrări la rețeaua de apă potabilă și la rețelele de canalizare pluvială și menajeră“, a explicat viceprimarul George Petrescu.


Aduc un avion

În parcul amenajat la fosta unitate militară va fi amplasat şi un avion. Conducerea administraţiei publice locale spune că, în acest fel, se doreşte menţinerea vie a amintirii fostei şcoli de aviaţie. „Avem o zonă special amenajată pentru a aminti medieşenilor că aici a funcţionat o unitate militară de aviaţie. Dorim să punem în respectiva locaţie un avion, pentru a aminti tuturor despre acest lucru. Avem în vedere un avion care se află în prezent la o unitate militară şi pe care dorim să îl aducem aici“, a dezvăluit Petrescu. 


    Trimite prin e-mail