vineri, 14 noiembrie 2014

Publicat la 11/14/2014 02:31:00 p.m. de Redacţie

Pregătiți pentru prima zăpadă

Operatorul local de salubritate poate interveni în orice moment dacă va ninge.


Autor: Alex PÎNTEA

În total, conform contractului încheiat de Primăria Mediaş cu ECO-SAL, se vor deszăpezi 166 de străzi. În perioada 15 noiembrie 2014 - 15 martie 2015, nouă ofiţeri de serviciu din cadrul societăţii vor supraveghea întreaga activitate.

Bine aprovizionaţi

Iosif BALOG
ECO-SAL va interveni pe străzile municipiului cu 16 utilaje şi are în stoc o cantitate importantă de sare, nisip, clorură de magneziu şi soluţie salină. „Anul acesta, vom interveni cu 16 utilaje care constau în autosărăriţe, autobasculante dotate cu lame, tractoare cu plug şi autoutilitare mai mici, pentru a putea interveni pe arterele mai înguste. Totodată, un număr de 79 de lădiţe cu nisip vor fi amplasate pe străzi precum Stadionului, Baznei - la intersecţia cu 1 Decembrie, Unirii, Mihai Eminescu, Dealul Cucului, Metanului, 9 Mai, Bucegi, dar și în stațiile de autobuz din municipiu. De asemenea, se vor amplasa şi grămezi de material antiderapant pe străzile în pantă, pe care accesul utilajelor este imposibil în cazul unor ninsori abundente“, a anunțat directorul general Iosif Balog.

Străzi cu prioritate

Intervenţia pe străzile municipiului în momentul în care vor avea loc căderi de zăpadă se va face prioritizat. Astfel, mai întâi se va interveni pe străzile principale, cu scopul de a asigura fluenţa traficului, iar ulterior se va intra şi pe străzile din cartiere. „Utilajele stabilite pentru intervenţii vor interveni pentru deszăpezire pe străzile din municipiul Mediaş în funcţie de gradul de prioritate, aşa cum au fost stabilite în planul de deszăpezire pentru iarna 2014-2015. Intervenţiile vor decurge pe patru grade de dificultate. Bineînţeles că prima intervenţie va avea loc întotdeauna pe străzile principale, pentru a asigura accesul la transportul public, iar pe celelalte străzi se va interveni puţin mai târziu. În total, avem în contract un număr de 166 de străzi pe care vom interveni“, a adăugat Balog.
    Trimite prin e-mail