joi, 6 noiembrie 2014

Publicat la 11/06/2014 04:50:00 p.m. de Anonim

Burghelea și-a propus renovarea secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Municipal Mediaș

Mâine seară are loc balul de caritate al Spitalului Municipal Mediaş.


Autor: Alex PÎNTEA

Instituţia sanitară organizează, vineri, o acţiune de tradiţie. Scopul său, în acest an, este strângerea de fonduri pentru renovarea secţiei de terapie intensivă. În prezent, se lucrează la proiectul tehnic pentru acest obiectiv de investiţii. Astăzi va fi pusă în funcţiune noua aparatură de radiologie a Spitalului Municipal, una care a costat peste 500.000 de lei.

Bogdan BURGHELEA
Acţiune de tradiţie

La balul de caritate organizat de Spitalul Municipal Mediaş au fost invitaţi agenţi economici din oraş, conducători de firme şi instituţii care doresc să contribuie la o mai bună desfăşurare a activităţii instituţiei sanitare. „În data de 7 noiembrie va avea loc balul de caritate al Spitalului Municipal Mediaş. Anul acesta, scopul acţiunii noastre este acela de strângerea fondurile necesare pentru renovarea secţiei de terapie intensivă“, a anunțat medicul Bogdan Burghelea, managerul unităţii medicale.

Proiect în lucru

Conducerea Spitalului Municipal a făcut deja o serie de demersuri pentru întocmirea proiectului tehnic necesar reabilitării secţiei de terapie intensivă. Având în vedere că proiectul va fi unul destul de costisitor, pe lângă banii obţinuţi în urma balului de caritate de mâine, vor fi folosiţi şi bani atraşi prin intermediul fundaţiei Spitalului Municipal Mediaş. „Dorim să aducem toate saloanele la cerinţele existente la nivelul anului 2014. Asta va însemna lucrări de renovare, de dat jos faianţă, de zugrăveli cu anumite substanţe specifice, care respect cerinţele sanitare în vigoare, deci, practic, să dăm o faţă complet nouă secţiei de terapie intensivă. Costurile vor fi destul de mari. Este în curs de elaborare un proiect tehnic care ne va spune exact la cât se ridică acestea. Acesta este scopul fundaţiei spitalului nostru pe acest an. Pe lângă fondurile pe care le vom strânge în urma balului de caritate, mai sunt banii pe care am reuşit să îi atragem prin intermediul fundaţiei“, a mai explicat Burghelea.

Aparatură performantă

Astăzi, în jurul amiezii, este programată la Spitalul Municipal Mediaş inaugurarea în cadrul secţiei de radiologie a noii aparaturi, una performantă şi care corespunde nevoilor prezente. Investiţia făcută de către instituţia sanitară medieşeană depăşeşte o jumătate de milion de lei lei. Banii au fost alocaţi de la bugetul local al municipiului Mediaş. În prezent, potrivit directorului Burghelea, se lucrează şi la reabilitarea acoperişurilor mai multor clădiri aparţinând spitalului.

Pentru sălile de operaţie

Anul trecut, balul de caritate organizat de către Spitalul Municipal Mediaş s-a bucurat de o participare numeroasă şi a adus instituţiei sanitare aproximativ 10.000 de lei. Banii au fost folosiţi pentru renovarea mai multor săli de operaţie. În 2012, evenimentul a atras sponsorizări de 17.000 de lei.
    Trimite prin e-mail