luni, 30 iunie 2014

Publicat la 6/30/2014 01:55:00 p.m. de Anonim

Cindrea, trimis în judecată la Înalta Curte

Parchetul General l-a trimis în judecată, vineri, pe președintele Consiliului Județean Sibiu. Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceeași instanță supremă i-a dat dreptate lui Cindrea, acum câteva săptămâni, sentința fiind irevocabilă.

Ioan CINDREA
Ioan Cindrea este acuzat de conflict de interese, după ce, în perioada în care a fost deputat, și-a angajat soția la biroul său parlamentar. Potrivit unui comunicat al Parchetului, în perioada octombrie 2009 - februarie 2011, în calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a soției sale, Amalia Cindrea, și a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaților.
Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate. La momentul respectiv, Cindrea a declarat că acuzațiile care i se aduc sunt nefondate și că nu a încălcat nici o lege. "Consider că nu am încălcat nicio lege din România, că nu sunt în conflict de interese și că informațiile care apar public încalcă grav principiul constituțional al prezumției de nevinovăție. În spatele acestei campanii murdare sunt interese exclusiv politice, iar instanțele judecătorești sunt singurele care vor dovedi că nu am încălcat nici o lege", a afirmat el. (A. L.)
    Trimite prin e-mail