miercuri, 16 aprilie 2014

Publicat la 4/16/2014 06:59:00 p.m. de Redacţie

Daruri pentru vârstnici, în preajma sărbătorilor

Municipalitatea medieşeană i-a premiat pe cei care au împlinit anul acesta 80 de ani şi cuplurile care au aniversat 50 de ani de căsnicie.


Autor: Alex PÎNTEA

115 vârstnici din Mediaş au primit, ieri, un cadou de sărbători. Municipalitatea a oferit fiecăruia o diplomă şi o recompensă materială. În aceeaşi zi, 29 de cupluri care au aniversat 50 de ani de căsătorie au fost şi ele premiate. Hotărârea a fost luată în 2008 de către Consiliul Local Mediaş. De atunci începând, toate persoanele care au vârsta de 80 de ani primesc câte un premiu, iar toate cuplurile care au aniversat 50 de ani de căsătorie sunt şi ele premiate.


Surpriză de Paşte

Pentru 115 pensionari care au împlinit anul acesta venerabila vârstă de 80 de ani, sfintele sărbători pascale au venit ceva mai devreme, cu un mic cadou. Primăria Mediaş şi Consiliul Local le-au oferit fiecăruia o sumă de bani, în semn de preţuire şi respect. Marţi, în jurul amiezii, sala festivă „Daniel Thellmann“ din cadrul Primăriei Mediaş a fost neîncăpătoare. Pe propriile picioare sau ajutaţi de rude, bătrânii au răspuns chemării municipalităţii. „Dorim să vă felicităm pentru performanţa de a atinge vârsta de 80 de ani. La această vârstă puteţi să vă uitaţi în urmă să vedeţi ce aţi realizat pentru dumneavoastră şi pentru acest oraş. De asta am decis să vă oferim o diplomă de excelenţă şi o mică sumă de bani“, le-a spus celor prezenţi primarul Teodor Neamţu.


Bani de cadouri

Pe rând, fiecare participant a fost felicitat de către edilul-şef al Mediaşului. Cu emoţii, bătrânii au primit diploma şi premiul în bani, în valoare de 400 de lei. Pentru ei, banii primiţi se vor transforma în cadouri pentru nepoţi, produse pentru masa de Paşti sau vor prinde numai bine pentru plata facturilor. „Sunt bucuroasă. La bătrâneţe, nouă, pensionarilor, ne lipsesc multe. Sincer să vă spun, nu m-am aşteptat la aşa ceva. Este o deosebită probă de omenie din partea primarului şi a consilierilor locali. Sunt mulţumită că am ajuns această vârstă în condiţii aproximative de sănătate. Cu banii primiţi o să cumpăr nişte cadouri pentru nepoţii mei“, a mărturisit una dintre doamnele premiate.


Cupluri de aur

În aceeaşi zi a venit şi rândul cuplurilor care şi-au aniversat nunta de aur să fie sărbătorite. 29 de cupluri care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsătorie au fost invitate la Casa Căsătoriilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanei. Cu toţii au primit câte o diplomă de excelenţă şi un premiu în valoare de 600 de lei.


    Trimite prin e-mail