vineri, 5 iulie 2024

Publicat la 7/05/2024 12:07:00 p.m. de

Școala Gimnazială ”Cireșarii” a câștigat titlul ”Școală prietenoasă cu natura”

Elevi de clasele a 3-a, a 5-a și a 6-a, de la Scoala Gimnazială "Cireșarii” Mediaș, au participat în anul școlar încheiat recent la o serie întreagă de activități, în cadrul Programului Național ”Școli Prietenoase cu Natura”. Au confecționat hrănitoare suspendate pentru păsări, au amplasat un hotel de insecte, au identificat specii de plante spontane din curtea școlii, au plantat flori, au participat la etapa națională a Concursului Olimpiada Speciilor, etc.
Sub coordonarea profesoarei de biologie, Luciana Tița, elevii medieșeni s-au făcut remarcați în cadrul Programului, astfel că Școala „Cireșarii“ a fost premiată cu titlul „Școală prietenoasă cu natura“!

 

„Programul Național ”Școli Prietenoase cu Natura” s-a desfășurat în perioada noiembrie 2023 – mai 2024. Școala noastră a fost printre cele înscrise în program. Activitățile au avut ca scop apropierea elevilor de natură și dezvoltarea unei conduite ecologice. Elevii claselor a III-a A, a V-a B, a VI-a A, a VI-a B au fost implicați în activități precum: confecționarea unor hrănitoare suspendate pentru păsări, hrănirea păsărilor pe timpul iernii, amplasare unui hotel de insecte, identificarea unor specii de plante spontane din curtea școlii, participarea la etapa națională la Concursul Olimpiada Speciilor, plantare de flori și, nu în ultimul rând, marcarea unor evenimente ecologice, cum ar fi: Ziua pământului și Ziua rândunicii. 





În toate aceste activități, elevii au fost îndrumați și coordonați de doamna profesoară de biologie, Luciana Tița. S-au implicat, de asemenea, doamna profesor pentru învățământ primar, Cristina-Maria Szasz și domnul profesor diriginte al clasei a VI-a B, Dărăban Liviu - Mihai.
În urma acestor activități desfășurate de copiii inimoși, iubitori de natură, Școala Gimnazială ”Cireșarii” a câștigat titlul de ”Școală prietenoasă cu natura”, înscris pe o plăcuță, care, de la toamnă se va afla pe fațada școlii, aducând un nou motiv de cinste instituției noastre. Felicitări, dragi copii și stimați profesori!“, a transmis conducerea Școlii Gimnaziale „Cireșarii“
    Trimite prin e-mail